Topbaş Projelerini Açıkladı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ulaşımda "dünyada bir ilk" dediği projesini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş Projelerini Açıkladı

Topbaş, "Kavşağa 100 metre kala kavşaktaki sinyalizasyon sistemi otobüsleri algılayabilecek. 'Otobüs geliyor' diye kırmızı ışığı yeşile çevirecek, bekletmeyecek. Telefonunuzda en yakın otobüs durağının ne kadar mesafe uzakta olduğunu gösterecek. Durakta beklemeyeceksiniz, kaç dakika sonra geleceğini göreceksiniz, kaç para ödeyeceğinizi göreceksiniz. " dedi.


Avcılar ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım töreninde konuşan İBB Başkanı Topbaş, oy kullanmanın önemine değinerek "Bir oy bile sırası gelir meclis üyesi demektir" dedi. Büyükçekmece merkezden geçecek Bahçelievler-Beylikdüzü metro hattının projelerinin yapıldığını söyleyen Topbaş, metronun yüzeye çıktığı yerde, çeşitli aktivitelerin olduğu metro gar istasyonunun inşa edileceğini de ifade etti.

AVCILAR'DAKİ TÖRENE KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım törenine katıldı. Avcılar Düğün ve Toplantı Salonu, Avcılar Spor Tesisleri, İstanbul Üniversitesi önü meydan düzenlemesi gibi hizmetlerin tanıtım törenine Topbaş'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, AK Parti Avcılar Belediye Başkan adayı Bayram Şenocak de katıldı.

"OYUNUZUN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM" 

Kadife ceketi ve boğazlı kazağı ile sportif giyinmeyi tercih eden Topbaş, Denizköşkler'de düzenlenen açılış töreni öncesinde ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ne katıldı. Vatandaşlarla birlikte yürüyerek tören alanına gelen Topbaş, oy kullanmanın önemine değinerek "Oyunuzun ne kadar kıymetli olduğunu söylüyorum. Bir oy bile sırası gelir meclis üyesi demektir. Bizi ne kadar güçlü kılarsanız, önümüzde engel tanımayız" şeklinde konuştu.

METRONUN YÜZEYE ÇIKTIĞI YERE METROGAR İSTASYONU 

Bahçelievler-Beylikdüzü arasında yapılması planlanan metro hattı ile ilgili olarak Ulaştıma Bakanı Lütfi Elvan'la görüşeceklerini ifade eden Topbaş, "Bahçelievler-Beylikdüzü metro hattını, Büyükçekmece merkeze indirmek üzere planları vedik. Projeler yapıldı, ihalesi yapılacak" dedi. Metronun yüzeye çıkacağı noktaya metro-gar istasyonu kuracaklarını belirten Topbaş, "Türkiye'de ilk defa derinden gidiyor ama yüzeye çıkıyor. Metro açığa çıkacak, açığa çıktığı yerde Türkiye'de ilk defa çeşitli aktivitelerin olduğu metro gar istasyonu yapacağız. Büyükçekmece'den metroya binen bir insan Marmaray'a, Taksim'e, Kartal'a gidebilecek. Marmaray bittiği zaman Ankara'dan daha ötesine Uzakdoğu'ya Londra'ya gidebilecek" dedi.

OTOBÜS BEKLEMEYE SON 

İstanbul Belediyesi'nin aldığı otobüslerden bahseden Topbaş, ulaşım sisteminde yapılması planlar hakkında da vatandaşları bilgilendirdi. Sinyalizasyon sistemi sayesinde otobüslerin durağa geliş zamanlarının önceden öğrenebileceğini belirten Topbaş sistemi şöyle anlattı: "Kavşağa 100 metre kala kavşaktaki sinyalizasyon sistemi otobüsleri algılayabilecek. 'Otobüs geliyor' diye kırmızı ışığı yeşile çevirecek, bekletmeyecek. Telefonunuzda en yakın otobüs durağının ne kadar mesafe uzakta olduğunu gösterecek. Durakta beklemeyeceksiniz, kaç dakika sonra geleceğini göreceksiniz, kaç para ödeyeceğinizi göreceksiniz. Dünyada bu yok. Kendi yaptığmıız bir yazılımla dünyada bir ilkten bahsediyoryuz. Dünyaya model projeler üretiyoruz."

AVCILAR'A 42 MİLYON TL'LİK YATIRIM 

Avcılar'ın bugün bulunduğu noktadan daha farklı bir noktada olması gerektiğini söyleyen Topbaş, Avcılar'a 42 milyon TL'lik yatırımın temelinin atıldığını ifade etti. Topbaş, konuşmasının ardından Avcılar'daki 20 amatör spor kulübüne malzeme dağıttı. Topbaş daha sonra amatör spor kulüplerde top koşturan çocuklarla birlikte temel atma törenini gerçekleştirdi. Çocuklarla birlikte düğmeye basan Topbaş, tören alanının hemen yanında bulunan Düğün Salonu inşaatında incelemlerde bulundu, inşaatla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Yorumlar