Topbaş: Milletin duygularıyla, değerleriyle örtüşmüyorsunuz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler Belediyesi'ne yapılan yatırımların toplu açılışı törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Milletin duygularıyla, değerleriyle örtüşmüyorsunuz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler Belediyesi'ne yapılan yatırımların toplu açılışı törenine katıldı. Törende muhalefete yüklenen Topbaş, “Bu milletin duygularıyla değerleriyle örtüşmüyorsunuz.” dedi.

Toplu açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, en büyük amaçlarının İstanbul’u ve Türkiye’yi yarınlara hazırlamak olduğunu söyledi. Topbaş, İstanbul’u ve Türkiye’yi hak ettiği yere getirmek için durmadan çalıştıklarını aktardı. Konuşmasında muhalefete yüklenen Topbaş “Hazreti Mevlana diyor ki, ‘Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır.’ Bu milletin duygularıyla değerleriyle örtüşmüyorsunuz. Farkında değilsiniz, zaman tünelinde kaldınız. Dünya değişti gelişti. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak, 4,5 milyar insanı yöneten birliğin başındayım. Dünyanın nasıl değiştiğini gidin görün.” ifadelerini kullandı.

Başkan Topbaş, şöyle devam etti: “Bahçelievler’e yatırım yapıyoruz da diğer ilçe belediyelere ya da muhalefetin olduğu belediyelere yapmıyor muyuz? Farklı bir anlayışımız yok, biz insana ve İstanbul’a hizmet ediyoruz. Silivri Belediyesi'ne 1 katrilyon 140 trilyon yatırım yapmışız. Bahçelievler’den daha fazladır. Doğalgaz götürdük, köylere asfalt yaptık. Burası muhalefet belediyesi yapmayalım demedik. Genel sekreterim ve yardımcılarımı bütün ilçe belediye başkanlarına gönderdim. Ne yapmak istiyorsunuz, ne eksiğiniz var, bizden ne istersiniz diye sorduk. Projelerinizi ortaya koyun dedik. Maalesef onların belediyecilik anlayışı bana gelen bilgi, küçük küçük kültürel faaliyetler, sanatsal aktiviteler, bunun ötesine geçmiyor.”

“İstanbul bizim ne yaptığımızı biliyor bizde İstanbul’u biliyoruz.” diyen Topbaş, İstanbul’un tesadüflere terk edilemeyeceğini, maceralara sürüklenemeyeceğini ve İstanbul’un sevdası olmayanların eline bırakılamayacağını kaydetti.

Bahçelievler Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Osman Develioğlu da yaklaşan yerel seçimlerde halkın desteğini istedi. Develioğlu, görev süresince birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Açılış töreni Başkan Topbaş ve diğer davetlilerin küçük çocuklarla birlikte kurdele kesilmesiyle son buldu. CİHAN

Yorumlar