Topbaş: Metrogar ile Büyükçekmece dünyaya açılacak

Büyükçekmece’de seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Kadir Topbaş, ilçenin yapılacak metrogar ile dünyaya açılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Metrogar ile Büyükçekmece dünyaya açılacak

Büyükçekmece’de seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Kadir Topbaş, ilçenin yapılacak metrogar ile dünyaya açılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece Turgut Özal Bulvarı’nda AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Şehirlerin yerelden geliştiğine, bu nedenle bu yerel seçimlerin istikrar ve daha çok hizmet demek olduğuna vurgu yapan Topbaş, “Bu Türkiye’nin milletler topluluğunda ezber bozması demektir. Bizim daha çok iş, daha çok metro yapmamız demektir. Bize Celal Babayiğit kardeşimle birlikte 30 Mart’ta destek verirseniz Büyükçekmece’nin yarını bugünden çok farklı olur. Biz daha iyisini yaparız diyoruz. Yerelde daha iyi hizmet almak istiyorsanız bizi tercih edin.” dedi.

İstanbul’un çok iyi bir noktada olduğunu savunan Topbaş, “Her yere metro, her yerde metro projemiz kapsamında Büyükçekmece’ye de metro getiriyoruz. Bakırköy’den Beylikdüzü’ne gelecek metroyu Türkiye’de ilk defa metrogar yaparak Büyükçekmece’ye kadar getireceğiz. Buradan metroya binerek İstanbul’un ve Türkiye’nin istediğiniz noktasına raylı sistemle gidebileceksiniz. Güzel bir bina yapacağız ve esnafımızı da orda toplayacağız. Bugün bunun projesini basına dağıtacağız, lütfen oradan takip edin.” diye konuştu.

Topbaş, İstanbul’da su sorunu yaşanmadığını söyledi. Bu kapsamda Melen’den su getirdiklerini ve ikinci hattın da Haziran ayında devreye gireceğini belirten Topbaş, “İstanbul’un bir yıllık suyunu tek başına karşılayacak Melen Barajı 2016 yılında devreye girecek. İstanbul’da bu mevsimlerde 2,5 milyon metreküp su kullanılıyor, kuraklık var, ama su sıkıntısı yok.” ifadelerini kullandı.

Muhalefete yüklenerek "Hizmet bizim işimiz. 10 yılda İstanbul’un nereye geldiğini görüyorsunuz" diyen Topbaş şöyle devam etti: “Birileri kabul etmese de dünya bizi izliyor. Birkaç gün önce Londra belediye başkanı ziyaretime gelerek ‘beraber çalışmalarımız olabilir’ dedi. Dünya İstanbul’u takdir ediyor, takip ediyor. İstanbul’a 10 yılda 60 milyar yatırım yaptık. Paris’te hava kirliği nedeniyle araçların iki günde bir trafiğe çıkması kararı alınırken, İstanbul’da ne hava kirliliği ne çözülemeyecek trafik var.”

Başkan Topbaş ve beraberindekiler konuşmaların ardından seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar