Topbaş: Kuraklık var ama su problemi yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kuraklık problemine değindi. Topbaş, “Türkiye genelinde kuraklık hakim ama buna rağmen su problemini konuşmuyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Kuraklık var ama su problemi yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kuraklık problemine değindi. Topbaş, “Türkiye genelinde kuraklık hakim ama buna rağmen su problemini konuşmuyoruz. Barajlarda seviye düşük ama biz İstanbul’un su problemi yaşamayacağını söylüyoruz. 186 kilometreden Melen’den su getirdik. 136 kilometre daha yeni bir hat yaptık.” dedi.

Kadir Topbaş, sürdürdüğü seçim çalışmaları için geldiği Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Kurak bir sezon geçirildiğini söyleyen Topbaş, “Türkiye genelinde kuraklık hakim ama buna rağmen su problemini konuşmuyoruz. Barajlarda seviye düşük ama biz İstanbul’un su problemi yaşamayacağını söylüyoruz. 186 kilometreden Melen’den su getirdik. 136 kilometre daha yeni bir hat yaptık. Ayrıca sayın bakanımızla önümüzdeki günlerde Melen’de yeni bir baraj temeli atacağız. O baraj yapıldığında İstanbul’un bir yıllık suyundan fazla suyu İstanbul’a verebilecek hale gelecek. 2100’lere kadar İstanbul dert görmeyecek.” şeklinde konuştu.

‘HALİÇ METRO GEÇİŞ KÖPRÜSÜ’NDEN 20 BİN KİŞİ GEÇTİ’

Muhalefetin projelerini engellediğini aktaran Topbaş, “Bunların amacı yıkma, engel olmak, yargıya götürmek, fren olmak ama farkında değiller frenleri tutmuyor. Haliç Metro Köprüsü’nden 20 bin insanımız geçmiş.” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA METRO GAR İSTANBUL’A YAPILACAK’

24 kilometrelik Bakırköy Beylikdüzü hattına bir ilave yaptırdığını aktaran Topbaş, şöyle devam etti: “Büyükçekmece’nin merkezinde Türkiye’de ilk defa olacak olan Metro Gar projesi var. Metro Gar demek, yani Metro Beylikdüzü’nden Büyükçekmece’ye indiği zaman yüzeye çıkıyor. Çıktığı yerde istasyon üzerine değil, bir bina yapacağız içinde kültür sanat aktiviteleriyle Türkiye’de mükemmel bir tesis kurulacak.”

İstanbul’da ulaşımda 2009 hedefi koyduklarını ifade eden, Topbaş, “Tarihi yarıma metroyla kurtulur. Yer yer trafikten arındırmaktayız. Bilgileri yok, bol keseden atıyorlar. İstanbul’dan 2019 sonuna kadar 400 km aşkın raylı sistem dedik. Geçen hafta meclise sunduk. 4 tane yeni metro hattı, 4 tane teleferik, 5 tane havaray, 100 bin tane araç için otopark ve bir tane füniküler sistemi verdik. Mecliste CHP ret verdi, destek vermedi. Belki mahkemeye götürürler. Biz yapamıyoruz onlar da yapmasınlar diyor.” ifadelerini kullandı.

Topbaş, Bakırköy İDO İskelesi-Bağcılar Kirazlı’yı bağlayacak 9 kilometrelik metro ihalesi hazırlığında olduklarını belirtti.

Yaz aylarında belediyelerin sivrisinekle mücadele yaptığını söyleyen Topbaş, şunları kaydetti: “Vatandaş bekler niçin bizim burada ilaçlama yapılmadı diye çünkü duman görmedikleri için. Duman ne mazot yakılarak havada uçuşan aşarileri yok etmeye çalışıyor. Ancak yüzde 10’u yok edilebilir. Yanlış bir uygulama, doğru değil. Yetkiyi aldık büyükşehir olarak biz yapacağız dedik. Önce ilkokulda bile gördüğümüz sivrisinekle mücadele ilk bataklıkta yapılıyor. İstanbul’daki bütün üreme alanlarının haritasını çıkardık. Her ay aynı mücadele yapılıyor. Artık eskisi gibi sivrisinek yok. İlk defa sivrisinek kongresi İstanbul’da yapılacak. Çünkü bu işi en iyi biz biliyoruz.”
CİHAN

Yorumlar