Topbaş: Kar ve soğuğa karşı tüm önlemleri aldık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, etkili olması beklenen elverişsiz hava koşullarına karşı uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Kar ve soğuğa karşı tüm önlemleri aldık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, etkili olması beklenen elverişsiz hava koşullarına karşı uyarılarda bulundu. Topbaş, metrobüs hatları da dahil olmak üzere köylere kadar giderek İstanbul'da gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Okulların tatil edilmesiyle ilgili kararın valilik tarafından takip edildiğini ifade eden Topbaş, vatandaşlardan özellikle araç parkları ve düzeni konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Kar ve soğuk havanın İstanbul’u etkisi altına alacağı bilgisi üzerine basın toplantısı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, alınan tedbirlere ilişkin bilgi verdi. Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlenen toplantıda konuşan Topbaş, gerekli bütün tedbirlerin alındığını söyledi. Özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşların da bu tedbirlere katkı sağlaması gerektiğine dikkat çeken Topbaş, “Bugün akşam saatlerinden itibaren Perşembeye kadar kar yağışı bilgisi var. Mümkün mertebe Perşembe öğleye kadar toplu taşıma araçlarını kullanmayı önermekteyim. Kar lastiği olmayanların ve araç kullanma deneyimi olmayanların araçlarını almamaları gerekir. İstanbul’un kar yağışından etkilenmemesi için ekipmanlarımız yeterli. İstanbul’un her noktasında ekiplerimiz ve ekipmanlarımız var.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan sokakta yaşayanları 155’e bildirmelerini isteyen Topbaş, yerin henüz tam olarak soğumadığından yağışın tipi şeklinde görüleceğine dikkat çekti. Tekrar, araç kullanacakları uyaran Topbaş, kar lastiğinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Perşembe öğleye kadar sürecek kar yağışından bahsediliyor. İstanbullular bize katkı sunduğu sürece bir problem olmayacak. Öğrencilerimizin velilerimizin ve servis araçlarımızın da dikkat etmek gerek.” şeklinde konuştu.

OKULLARIN TATİL EDİLMESİ KARARINI VALİMİZ VERECEKTİR

İstanbul’da kuzey kesimlerde yer yer 30 santimereyi bulan kar kalınlıklarına karşın şehir merkezinde 10 santim civarında kar kalınlığı olabileceğini belirtti. Topbaş, okulların kar tatili ile ilgili kararı valiliğin vereceğini belirterek, “Bununla ilgili karar mercii İstanbul Valiliği’mizdir. Sayın valimiz geçen yıl kendisi değerlendirmeleri yaptıktan sonra açıklama yapmıştı. Biz okulların tatili ile ilgili henüz öyle bir olgu bilemiyoruz. Bu kararı sayın valimiz verecektir. Biz kent yaşamının huzurlu ve sağlıklı geçmesi için çalışma yapmaktayız. Kuzey kesimlerde 30 santimi bulan kar kalınlıklarından behsedilmekte. Kentin tamamının etkileneceği söylenmekte. Şehir içinde 10 santimlerde olabilir ama biliyorsunuz zaman zaman 2-3 santim bile etkili olabiliyor.” dedi.

Gece buzlanmalarına karşı sürücüleri uyaran Topbaş, kış lastiğini önemsediklerini ve vatandaşların bu konuda da dikkatli olmalarına vurgu yaptı. Gerekli ekipmanların köylere kadar götürüldüğünü ve önlemlerin alındığını belirten Topbaş, problem yaşanmayacağına inandığını anlattı.

ARAÇLARI PARK EDERKEN DİKKAT EDİN

Metrobüs hatları da dahil olmak üzere karla mücadele ekipmanlarının konuşlandırıldığını ve İstanbulluların birkaç gündür bunu sokaklarda da gördüğünü belirten Topbaş, “İnanıyorum ki İstanbul’da yaşayanların bize verecekleri destekle bu başarılı olabilir. İlçe belediyelerine vatandaşlarımızın yardımcı olması gerekir. Özellikle araç parklarında dikkatli ve düzenli davranılması gerekiyor." dedi.

SURİYELİLERLE İLGİLİ VALİLİK VE KIZILAY'IN ÇALIŞMASI VAR

Başkan Topbaş, sokakta kalan vatandaşlar ve İstanbul’da bulunan evsiz Suriyelilerin durumu ile ilgili soruyu da cevapladı. Topbaş, bu konuda evsizlerin spor salonlarında barındırıldıklarını, Suriyeliler için de valilik ve Kızılay tarafından da çalışma yürütüldüğünü hatırlattı. Topbaş, “Şu anda 100’ün üzerinde yurttaşımız var bu salonlarda. Suriyelilerle ilgili çalışmayı da valiliğimiz Kızılay ile birlikte yürütmekteler. Bir hafta on gün önce zaten parklarda olan Suriyelileri belli kamplara topladılar." diye konuştu.

Topbaş, köprülerdeki buzlanma konusuyla ilgili soruyu da cevapladı. Bu konuda İstanbul’da bazı bölgelerin Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ilgi sahasında olduğunu hatırlatan Topbaş, “Karla ilgili çalışmayı birlikte yürütüyoruz. Büyükşehir belediyemizin bugüne kadar döktüğü asfaltlar çok başarılı. Şartların değişmesine rağmen dökülen ve modifiye olarak bilinen asfaltlarda 10 yıla yakın bir zamandan bu yana bozulma olmuyor. Problem yaşanmayacağını düşünmekteyiz.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar