Topbaş'ın dünürü Kavurmacı serbest bırakıldı

FETÖ soruşturmaları kapsamında TUSKON'a yönelik operasyonda gözaltına alınan Kadir Topbaş'ın dünürü Kavurmacı serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
Topbaş'ın dünürü Kavurmacı serbest bırakıldı

Darbe girişimi soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan patronlar Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Mustafa Şevki Kavurmacı ve Mustafa Eroğlu sorgularının ardından serbest bırakıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmaların patronlar ayağında ünlü isimler gözaltına alınmıştı. Habertürk’ün haberine göre, cemaate finansal destek vermek suçundan haklarında gözaltı kararı verilen TUSKON üyesi 208 iş adamı arasında yer aldığı gerekçesiyle gözaltına alınan iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile Eroğlu İnşaat Yapının Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydınlı Grup Onursal Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı emniyetten serbest bırakıldı.

ÇIKRIKÇIOĞLU: YANLIŞLIK OLDU

Bir karışıklık sonucu gözaltına alındığını belirten Çıkrıkçıoğlu, “Beni daha önce TUSKON’un Disiplin Kurulu’na yazmışlar. Ancak ben daha sonra oradan ayrıldım. Ayrıldığıma dair bana da yazı gönderildi. Ancak ismim silinmemiş. İsmim kayıtlarda göründüğü için, emniyet de usul gereği sordu. Gayet nazik bir yaklaşımları oldu. Dün saat 17:00 gibi ifadem alınmaya başladı. Emniyet’teki işlemlerim dün akşam 23:00 gibi bitti. Daha sonra Emniyet’ten ayrıldım” dedi.

SAVCILIK TALİMATIYLA BIRAKILDI

Cemaat soruşturması kapsamında TUSKON’a yönelik operasyonda gözaltına alınan işadamları arasında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın dünürü Mustafa Şevki Kavurmacı da savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan diğer iş adamlarının işlemleri ise sürüyor.

TOPBAŞ “17/25’TEN SONRA YOLLARINI AYIRDI” DEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "FETÖ" operasyonunda gözaltına alınan damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yapmış “17/25 Aralık’tan sonra damadım bu ihanet şebekesi ile yollarını ayırdığını beyan etti. Yargı süreci elbette gerçeği ortaya çıkaracaktır. Eğer damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir” demişti.

ARINÇ'IN EŞİNİN AKRABASI DA SERBEST BIRAKILDI

Manisa'da soruşturma kapsamında gözaltına alınan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın eşinin amcasının oğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ve Şehzadeler İlçe Tarım Müdürü Ferhat Bozkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

.Manisa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 21 gün sonra adliyeye sevkedilen, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın eşinin amcasının oğlu Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ve Şehzadeler İlçe Tarım Müdürü Ferhat Bozkayaçıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafıdan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tay ve Bozkaya ile birlikte adliyeye sevkedilen Manisa Teknik Elemanlar Derneği (MATED) Başkanı Ziye Nur Köse ile komiserler Engin Alaca ve Serdar Sevgican ise tutuklandı.

ARINÇ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Ziya Tay’ın gözaltına alınmasının ardından Twitterhesabından yaptığı açıklamada, "İyi bir insan, iyi bir aile reisi, milliyetçi, vatansever ve çok güçlü bir bürokrattır. Bulunduğu göreve paraşütle gelmemiştir. Adalete güveniyorum ve en yakın sürede serbest bırakılacağına inanıyorum" diye yazmıştı.

Yorumlar

harun ya kardeşim neden yalan haber veriyorsunuz başlık damadı Ömer Faruk Kavurmacı serbest bırakıldı diyorsunuz ama haberde dünürü Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı yazıyor
dervıs Allah buyuktur bır gun bunlarda hesap verecekler kımsenın agı kalmaz
Adalet eşitlik ve güç Gücü olan kendi istediği şekilde adaletini kurar gücü olmayan güçlünün kurduğu adaletle ezilir. Allah ın adaleti şaşmaz. O ne güzel vekildir.
abdullah Tuskon da alkışlarken neysen osun
Cemsit Ya fetöcü miletvekileri onlar kusurdeyil