Topbaş, Fikirtepe'te yıkım ve temel atma töreni katıldı

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesi yıkım ve temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Birileri ‘başaramaz’ dediler ama biz başladığımız işi bitiririz.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş, Fikirtepe'te yıkım ve temel atma töreni katıldı

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesi yıkım ve temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Birileri ‘başaramaz’ dediler ama biz başladığımız işi bitiririz. Çünkü biz sözü namus bildik, yere düşürmeyiz. Yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemeyiz. ” dedi.

Kadir Topbaş, bugünkü programı kapsamında Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesi yıkım ve temel atma törenine katıldı. Törende Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de bulundu. Alanı dolduran AK Partililer Topbaş’ı tezahüratlarla karşıladı.

Görev başladıkları dönemden itibaren yaptıkları hizmetleri sıralayan Topbaş, muhalefeti eleştirdi. Topbaş, Fikirtepelilere seslenerek, “Bugün en az Fikirtepe’de yaşayan insanlar kadar heyecanlıyım. Beraber bir başlangıç yaptık. Bugün artık somut adımlar atılıyor. Yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemeyiz. Söz bir defa ağızdan çıktı mı, onun esiri oluruz.” ifadelerini kullandı.

Halkın verdiği yetkiyi hizmete dönüştürdüklerini kaydeden Topbaş, “Tüy bitmemiş yetimin hakkını koruyarak geldik bu günlere. Sizin vermiş olduğunuz yetkiyi size hizmete dönüştürüyoruz. Emanet nasıl istismar edilir bizim kitabımızda yazmaz. Birileri ne dersi desin, bu kadar hizmet nasıl ortaya çıkıyor. Bakın Marmaray yapıldı. Hayal dahi edilemeyecek hizmetler var.” şeklinde konuştu.

Topbaş, Kadıköy’e yapılan yatırımlardan da bahsetti. Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadıköy ölçeğinde yaptığımız yatırımların toplamı 1 katrilyon 709 trilyon. Kimse diyemez ki bizi ihmal ediyorlar. Tüm ilçelerden büyükşehirden isteğiniz nedir diye proje istedik. Yani hiçbir tanesi diyemez ki ‘bizim halimiz hatırımız sorulmadı.’”
CİHAN

Yorumlar