Topbaş çocuklarla çiftetelli oynadı

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Roman Kültür Evi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş çocuklarla çiftetelli oynadı

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Roman Kültür Evi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla açıldı. Başkan Topbaş, açılışın ardından sahneye çıkan çocuklarla birlikte çiftetelli oynadı.

Esenyurt Belediyesi tarafından Fatih Mahallesinde yaptırılan Roman Kültür Evi’nin açılışı İBB Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, çok sayıda davetli ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Başkan Topbaş, boş lafla siyaset yapmadıklarını söyledi. Başkan Topbaş, “İnsan her şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. Başta Romanlar olmak üzere milleti, halkı, adam yerine koymadıklarını gördük. Şimdi millet uyandı. Gerçek sahipleri ile aralarından yetişen insanlar ile birlikteler. Bende Kasımpaşa’da büyüdüm. Çırçır’da, Hacı Hüsrev’de uçurtma uçurdum. Roman arkadaşlarım oldu. Ne güzel, küçücük şeyden mutlu olurlar. Çok güzel dostlukları vardır.” diye konuştu.

“65 YAŞ ÜSTÜNE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK”

Başkan Topbaş, 65 yaş üstünde olan vatandaşlara ücretsiz seyahat müjdesi vererek şöyle konuştu: “Sayın Başbakanımız bir kanun çıkarttı. 65 yaş üstü toplu taşıma araçlarına, metroya bedava binsin diye. Nüfus kağıdını gösteren, kartı olmasa bile bedava binecek. 700 bin civarı 65 yaş üstü insan var. Nüfus kağıdını gösterecek ve bunlardan istifade edecek. Bugün buradan başlatıyoruz. İşte hizmet bu.”

Roman Kültür Evi protokol ve vatandaşların kurdeleyi kesmesiyle açıldı. Kurdelenin kesilmesinin ardından sahne alan Roman sanatçının şarkısı eşliğinde Başkan Topbaş çocuklarla birlikte çiftetelli oynayarak karşılıklı göbek attı. CİHAN

Yorumlar