Topbaş: Çırpıcı Çayırı Parkı çevresinde büyük bir cami düşünüyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çırpıcı Çayırı Parkı çevresinde bulunan büyükşehir belediye arazisinde 2015 yılında büyük bir cami inşaatı başlayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Çırpıcı Çayırı Parkı çevresinde büyük bir cami düşünüyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çırpıcı Çayırı Parkı çevresinde bulunan büyükşehir belediye arazisinde 2015 yılında büyük bir cami inşaatı başlayacağını söyledi. Topbaş,” Burada hem Merter’in, hem Güngören’in, hem Zeytinburnu’nun önemli ihtiyacını karşılayacak büyük bir cami düşünüyoruz.” dedi.

Kadir Topbaş, Zeytinburnu Dutluk Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından çalışmaları devam eden Çırpıcı Çayırı Parkı’nı ziyaret etti. Çırpıcı Çayırı Parkı hakkında bilgi veren Topbaş, parkın 500 bin metrekarelik bir alanda yapıldığını söyledi. Topbaş, “Bunun 150 bin metrekarelik kısmı daha çok sportif aktivitelerin olduğu yer. Değişik sporların yapılabileceği bir alan. Bize ait olan 250 bin dönümlük kamulaştırdığımız alanda daha çok yeşillik ve insanlarımızın rahat dolaşabileceği bir alan haline gelecek.” ifadelerini kullandı.

Çırpıcı Çayırı Parkı çevresinde bulunan büyükşehir belediye arazisi 2015 yılında kontratı bittiğini söyleyen Topbaş, şöyle devam etti: “Burada hem Merter’in, hem Güngören’in, hem Zeytinburnu’nun önemli ihtiyacını karşılayacak büyük bir cami düşünüyoruz. Hem metro istasyonları var. İnsanlar yağmur da, karda, kışta dışarda Cuma namazı kılıyor. Bu olmamalı diyoruz.”

Ana muhalefet partisi 2004 yılında kurduğum İstanbul metropoller planlama merkezinde üniversitelerden davet edilen hocaların ekolojik, alt yapı ve ulaşıma kadar planları yaptığını belirten Topbaş, şöyle devam etti: “Her alandaki çalışmalarını bitirdiler. Şimdi ana muhalefet partisi onları toplamış proje yaptırıyor. Bize proje üretenlere ‘ne yaptınız gelin bize anlatın’ diyorlar. Biz onlara projeleri versek yapamazlar. Ellerinde proje olması hiçbir şey ifade etmez. Ne yaptınız diye sormak lazım. Türkiye’deki büyük şehirlerinizde ne yaptınız. Geçmişte sol partilerin ve ana muhalefet partilerinin sloganda kalan sözleri vardır. Slogandan öteye geçmemiştir çünkü hizmet sevdası olmayanın öyle bir derdi olmaz. Hz. Mevlana’nın dediği gibi yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz."

Şuanda İstanbul’un nüfusunun 15 milyona yaklaştığını fakat su sıkıntısı çekmediğini söyleyen Topbaş, “İstanbul su problemi olmayan bir şehir. İstanbul’un 2019’una vardığımızda İstanbul’daki metro ve raylı sistemler ağının 400 kilometreye çıkacağını söyledik. Buna göre planlar yaptık. Daha sonraki yıllarda 800 kilometreye kadar hedeflerimiz var.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar