Topbaş: Bir hüneri var muhalefetin, yargıya taşıyıp iptal ettirmek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç-Metro Köprüsü ile 19 yıl boyunca trafikte kaybedilen zararla 5 köprü daha yapılabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Bir hüneri var muhalefetin, yargıya taşıyıp iptal ettirmek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç-Metro Köprüsü ile 19 yıl boyunca trafikte kaybedilen zararla 5 köprü daha yapılabileceğini söyledi. Topbaş, “Ama ne yapıldı hep engellemek. Bir hünerleri var muhalefetin hemen yargıya taşıyıp, yargıdan iptal ettirmek. Proje üretme kabiliyetleri ve kapasiteleri yok.” dedi.

Beyoğlu Kızılay Meydanı’nda düzenlenen tören katılan Kadir Topbaş, yapımı tamamlanan yatırımların ve hizmetlerin tanıtım ve toplu açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşan Topbaş, “Çöp yığınlarından geçilemeyen İstanbul, tertemiz hale geldi. Hava kirliliği artık kader olmaktan çıktı. Tayyip’in işi Allah’a kaldı diyenler mahcup oldular. Çünkü milletimizin hayır duaları, Allah’ın yardımı bu güzel kenti susuz bırakmadı. Şimdi de muhalefet başta olmak üzere bizim karşımızdan olanlardan bazıları ‘İstanbul’u biz alacağız hem adamımız var hem paramız var’ diyorlar. Adam dediklerini bilmiyorum da para dedikleri her halde bizim kasamızdaki para. 60 katrilyon yatırım yaptık. Kasamızda paramız var hamd olsun, hizmete dönüştürüyoruz. Diyorlar ki ‘Geldiğimizde İstanbul’u eski günlerine getireceğiz.’ İstanbul’un eski günlerini istiyor musunuz? Ben şöyle düşünüyorum. Onların eski günleri dedikleri esasında kendilerinin eski günleri. O kendilerinin yönetimlerde olduğu o eski günler. O günlere gitmek istiyorlar ama millet buna fırsat vermez. Margarin kuyrukları, tüp kuyrukları, akmayan sular. Hizmet sevdasıyla bu şehirde ne olması gerekiyorsa, ihtiyaçlar nelerse bir bir onları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Trafikte kaybedilen zamanın zararına değinen Topbaş, “Haliç-Metro Köprüsü 19 yıllık hikaye. 19 yıl, kaybedilen trafikte kaybedilen zamanı, ekonomik zararı hesaplayın. Akaryakıt kaybını hesaplayın. Milletimize maliyetiyle hesaplayın öyle 5 tane köprü yapardı. Günde 1 milyon insan kullanacak burayı. Ama ne yapıldı hep engellemek. Bir hünerleri var muhalefetin hemen yargıya taşıyıp, yargıdan iptal ettirmek. Başaramazlarsa Anayasa Mahkemesi’ne götürmek. Bunu iyi biliyorlar. Nerede çember takarız diye düşünüyorlar. Buna bakıyorlar. Proje üretme kabiliyetleri ve kapasiteleri yok. Onlar sloganları sadece afişlerde bıraktılar. Biz milletin kendisi olarak, milletin ihtiyacını karşılama adına hizmete koyulduk.” şeklinde konuştu.

“ESKİ OKÇULAR TEKKESİNİ İHYA ETTİK”

Okmeydanı’ndaki Eski Okçular Tekkesi’ni ihya ettiklerini belirten Topbaş, “Eski Okçular Tekkesi, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin fetih sabahı Akşemsettin arkasında namaz kıldığı, kendisinin de namaz kıldırdığı, okçuluk talimlerini yapıldığı, o bölgeyi ihya ettik. Onun yansıması olarak bölgede kimse evinden olmadan, karşılığından ev karşılığında konut almak suretiyle, işyeri karşılığında yer almak suretiyle bir proje dönüşümü başladı. Planlar yapıldı. Mükemmel bir yapı ortaya çıkacak.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar