Topbaş: Aileden sonra yakın ilişki kurduğumuz komşularımızdır

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, komşuluk olgusunun bizim toplumumuz için çok önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Aileden sonra yakın ilişki kurduğumuz komşularımızdır

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, komşuluk olgusunun bizim toplumumuz için çok önemli olduğunu söyledi. Topbaş, “Aileden sonra yakın ilişki kurduğumuz komşularımızdır. Sokakta hiç tanımadığı insana amca, teyze, dede diyen bir toplumuz.” dedi.

Topbaş, İBB İştirak Şirketi Boğaziçi Konut A.Ş. tarafından Başakşehir Çınar Koleji’nde düzenlenen ‘Yılın en iyi komşusu benim komşum’ adlı projenin ödül törenine katıldı. Programda konuşan Topbaş, “Bizim zaten geleneklerimizde, kültürlerimizde var olan şeyi konuşuyoruz. Kentler insanların yoğunlukla, kendi kişisel hayatlarının etkin olduğu alanlardır. İstanbul Avrupa’nın 23 ülkesinden büyük. İstanbul bir ülke özelliği taşımakta. Bir insanı barındıran, dünyanın gıpta ettiği bir kentte yaşamaktayız.” ifadelerini kullandı.

Komşuluğun günümüzdeki önemine değinen Topbaş, “Biliyoruz ki bizim aile yapılarımız, aile ilişkilerimiz bir başka toplumda olmayan ölçekte. Aileden sonra yakın ilişki kurduğumuz komşularımızdır. Dünyanın hiçbir milletinde olmayan bize has bazı özellikler var. Sokakta hiç tanımadığı insana amca, teyze, dede diyen bir toplumuz. Ötekini hissetmek bizim değerlerimizde var.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kadir Topbaş’a çiçek ve plaket hediye edildi. Daha sonra en iyi komşu seçilip dereceye giren vatandaşlara ödülleri verildi. CİHAN

Yorumlar