TOMA’ya karşı tek başına direndi

Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde çıkan olaylar devam ediyor. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde TOMA’ya karşı tek başına karşı koyarak aracın yürümesini engelleyen bir kişi plastik mermiyle etkisiz hale getirildi. Bir grup eylemci de...

Google Haberlere Abone ol
TOMA’ya karşı tek başına direndi

Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde çıkan olaylar devam ediyor. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde TOMA’ya karşı tek başına karşı koyarak aracın yürümesini engelleyen bir kişi plastik mermiyle etkisiz hale getirildi. Bir grup eylemci de göz altına alındı.

Akşam saatlerinde İstiklal Caddesi’nde başlayan polis müdahalesi devam ediyor. Çevik Kuvvet ekipleri, Mis Sokak’ta toplanan eylemcilere önce plastik mermi sıktı ardından gözaltına aldı. Bu sırada Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) kaçan eylemcilere müdahale etmek için ilerledi. TOMA’nın önüne geçen bir kişi korkuluğa tutunarak aracın önüne çıktı. Bir süre ileri geri giderek müdahale etmeye çalışan TOMA’dan inmeyen vatandaş, polislerin üstüne yürümesiyle uzaklaştı. Daha sonra polislere doğru ilerleyen bir kadın TOMA’nın önüne geçti. Bu sırada plastik mermi sıkan polislere yalvaran kadın, oradaki vatandaşlar tarafından uzaklaştırıldı.

CİHAN

Yorumlar