Toktogul Satılganov, doğumunun 150. yılında anıldı

Kırgız şiirinin ve destan geleneğinin önemli temsilcilerinden Toktogul Satılganov, doğumunun 150.

Google Haberlere Abone ol
Toktogul Satılganov, doğumunun 150. yılında anıldı

Kırgız şiirinin ve destan geleneğinin önemli temsilcilerinden Toktogul Satılganov, doğumunun 150. yılında Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY)’nin ilan ettiği 'Toktogul Satılganov Yılı' kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde ve 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir Odunpazarı'nda yapılan programların ardından, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyesi Bahçelievler Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul'da da geniş katılımlı program düzenlendi. Programa; Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi ve Turizm Bakanı Sultan Rayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, TDBB Genel sekreteri Mustafa Başkurt, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, Bahçelievler Meclis Üyesi Faruk Çetin, Kırgız Türk Dostluk Derneği Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu adına programa katılan Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kültür birlikteliğimizin ve zenginliğimizin sembolü olan Türk dünyasının değerli şahsiyetleri vesilesiyle bir araya gelmek ve onları tanımaktan mutluluk duyuyorum." dedi. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da bu tür programlarla Türk kültürüne hizmet etmiş olan önemli şahsiyetlerin yıl dönümleri kutlamak suretiyle onların adlarını ve bıraktıkları kültürel mirası yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.

Protokol konuşmalarının ardından Satılganov belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Satılganov ve Kırgız kültürü üzerine sunum yapılmasının ardından 'Kambarkan' Folklor ve Etnografya Topluluğu konser verdi. Programda ayrıca Satılganov’un fotoğraf sergisi de yer aldı.
CİHAN

Yorumlar