TOKİ konutlarındaki yüksek aidat artışı protesto edildi

Kayaşehir TOKİ konutlarında oturan site sakinleri, yüksek aidat artışını protesto ederek eylem yaptı. Protesto sırasında ‘provokatörlere uymayın’ anonsu yapan site görevlileri ile eylemciler arasında gergin anlar yaşandı.Kayaşehir TOKİ...

Google Haberlere Abone ol
TOKİ konutlarındaki yüksek aidat artışı protesto edildi

Kayaşehir TOKİ konutlarında oturan site sakinleri, yüksek aidat artışını protesto ederek eylem yaptı. Protesto sırasında ‘provokatörlere uymayın’ anonsu yapan site görevlileri ile eylemciler arasında gergin anlar yaşandı.

Kayaşehir TOKİ 11. Bölge sakinleri aidatlarının fazla olduğu gerekçesiyle eylem yaptı. Site içerisinde yürüyüş yapan kalabalık çeşitli sloganlar attı. Grup, site önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ali Küçükgenç, sitede dar gelirli vatandaşların yaşadığını belirtti. 2 yıl önce 58 lira olarak belirlenen aidatın maddi durumu uygun olmayan sakinlere fazla geldiğini söyleyen Küçükgenç, “İtiraz çabaları sonuç vermedi. Bir sene sonra 72 TL’ye çıkarıldı. Yine itiraz edildi sonuç çıkmadı. Şimdi 82 TL’ye çıkarıldı.” dedi.

Küçükgenç, “Dar gelirli insanların oturduğu 11. Bölge olarak TOKİ’nin 200-300 TL gibi çok uygun taksitle ev sahibi yapması karşısında 11. Bölge yönetiminin aylık 82 TL gibi ultra lüks sitelerden toplanan aidat ücretlerini bizden istemesini kabul etmiyoruz, protesto ediyoruz.” diye konuştu.

Site yönetimini uyardıklarını ifade eden Küçükgenç, “Biz alın teri ve binbir emek ile kazandığımız paralarımızı cömertçe harcayın diye size vermiyoruz, veremeyiz. Ya gerçekten burada yaşayanların maddi durumunu dikkate alarak aidat düzenlemesi yaparsınız ya da istifa edersiniz.” şeklinde konuştu.

Ödedikleri aidata oranda hizmet almadıklarını savunan site sakinlerinden Rüstem Ön, aidat atışının hükümetin açıkladığı enflasyona uymadığını, en az 4 kat daha fazla artış yapıldığını söyledi.

Eylem sırasında site yetkilisi ise megafonla kalabalığa seslendi. İmkanlar ölçüsünde hizmet verdiklerini savunan site yetkilisinin ‘aranızda provokatörler var, onlara uymayın’ demesi kalabalığı kızdırdı. Yetkilinin güvenlik görevlilerine tepki gösteren 2 kişiyi almalarını söylemesi üzerine gerginlik arttı. Taraflar arasında bir süre sözlü tartışma yaşandı. Grup daha sonra sloganlar eşliğinde siteyi çevreleyen otoyolda yürüyüş yaptı. Eylemciler, pencere ve balkonlardan izleyen diğer sakinleri de protestoya katılmaya çağırdı.

CİHAN

Yorumlar