TOKİ İlköğretim Okulu'nda Çanakkale sergisi

Seydişehir TOKİ İlköğretim Okulu'nda Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle sergi açıldı.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ İlköğretim Okulu'nda Çanakkale sergisi

Seydişehir TOKİ İlköğretim Okulu'nda Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle sergi açıldı. Sergiye AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Seydişehir Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Koyuncuoğlu'nun yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, THK Şube Başkanı Enes Acar, Ziraat Bankası Müdürü Mustafa Alpaslan, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Serginin açılış kurdelesini, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ve protokol üyeleri birlikte keserken, düzenlenen sergi büyük beğeni kazandı.
Serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Orakçı, "Çanakkale Gelibolu savaşları Türk, Kürt, Alevi Çerkez, Yörük, Türkmen, Arap, Laz, Çeçen, omuz omuza vererek kazandıkları bir ölüm kalım savaşıdır. Gencinden yaşlısına kadar lise talebesinden fakülte talebesine kadar 'Bu vatan için canım feda olsun' diyerek, Çanakkale'ye koşan vatan duygusu beyninde, millet sevgisini yüreğinde taşıyarak bu ülkenin her köşesinden Hak'ka giden Halep'ten Şam'dan, Diyarbakır'dan, Karadeniz Ereğlisi'nden birçok asker şehit oldu. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu savaşta hayatını kaybeden askerlerimiz, annelerinin sütünü kanları ve canları ile ödediler." dedi. Sergi etkinliğine katılanlara, Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin yediği tayın olan kavrulmuş buğday ve şekersiz hoşaf ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar