TOKİ evlerinin teslim tarihinin bir yıl uzaması vatandaşı mağdur etti

Yozgat'ta, yapım inşaatına 2011 yılında başlanılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evlerinin teslim tarihinin bir yıl gecikmesi vatandaşları mağdur etti.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ evlerinin teslim tarihinin bir yıl uzaması vatandaşı mağdur etti

Yozgat'ta, yapım inşaatına 2011 yılında başlanılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evlerinin teslim tarihinin bir yıl gecikmesi vatandaşları mağdur etti. Ev sahipleri maddi açıdan sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Oturduğumuz evin kirasını ödemekte güçlük çekerken TOKİ’den aldığımız ve bir yıldır teslim edilmesini beklediğimiz evinde taksitini ödemek bizleri zor durumda bıraktı. Devlet yetkililerimizden bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." diye tepki gösterdi.
Yozgat şehir merkezinde, 482 daireli TOKİ konutlarının inşaat sürecinde müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle konutların teslim tarihi gecikti. 2013 yılı Mayıs ayında evlerine yerleşmeyi planlayan hak sahiplerine aradan geçen bir yıllık süre içerisinde evleri teslim edilemedi. İnşaat çalışmaları tamamlanamayan TOKİ konutlarının ne zaman teslim edileceği konusunda herhangi bir bilgi alamadıklarını dile getiren bir grup konut sahibi, inşaat alanında toplanarak, tepki gösterdi. 2013 yılında kura çekerek konutları belirlenen hak sahiplerinden Adıgüzel Arslan, "Bizler geçen yıl Mayıs ayında evlerimize yerleşmeyi planlıyorduk ve bu tarihte konutlarımız teslim edilecekti. Aradan bir yıl geçti ve inşaat bitmedi. Şu anda da çalışma yok. Teslim tarihi konusunda net bir bilgi yok ve muhatap da bulamıyoruz. Kiradan kurtulmak için TOKİ ye müracaat ettik hayal kırıklığına uğradık. 2 odalı ev alanlar peşinat ücretlerini ödedi. 3 odalı ev alanlar ise bir yıldır taksitlerini de ödüyorlar ancak inşaatta bir yıldır ilerleme yok. Kura çektiğimizde, evlerimizin 2013 yılı Mayıs ayında teslim edileceği söylenmişti. Sürekli inşaat alanına gelerek umutla çalışmaların başlamasını bekliyoruz." dedi.
Sultan Atak, isimli kadında ayını ifadeleri kullanarak,"Bizler bir yıldır evimizin teslim edilmesini bekliyoruz. Hem kendi kiramızı hem de TOKİ taksidini ödemekte çok sıkıntılar yaşıyoruz. Yetkili, ilgili bir muhatap bulamıyoruz. Bu durumumuzun biran önce düzeltilmesini istiyoruz."diye tepkisini dile getirdi.
482 konutlu TOKİ evlerinin teslim tarihini öğrenme konusunda muhatap bulamadıklarını söyleyen Osman Şimşek’te "Bizler evlerimizin teslim edileceği tarihi bile öğrenemiyoruz. İnşaat tamamlanmayacaksa, ödediğimiz paraları versinler, herkes başının çaresine baksın, hiçbir çalışma yok." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar