Tokatlı iş adamları İzmir'e iş gezisi düzenledi

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) 15 kişilik üye iş adamları ile İzmir’e iş gezisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Tokatlı iş adamları İzmir'e iş gezisi düzenledi

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) 15 kişilik üye iş adamları ile İzmir’e iş gezisi düzenledi.

İş gezisine katılan üyeler, gezi programı çerçevesinde tarihi ve turistik mekanları gezmenin yanı sıra ESİDEF bünyesinde faaliyet gösteren iş adamları ile kahvaltı ve yemek programlarına katıldı. İş adamları mobilya, matbaa, tuhafiye, manifatura, inşaat, ambalaj, eğitim, madencilik ve balıkçılık üzerine iş görüşmeleri yaptı. İş gezisinde ayrıca Şifa Üniversitesi yetkilileri ile de çeşitli konularda görüşüldü.

İzmirli balık tesisi işletmecisi iş adamı Tahsin Şimşek, Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, günümüz dünyasında ülkelerin girişimci sayısıyla gelişme sağlayabildiğine dikkat çekti. Şimşek, “Dünyayı karış karış dolaşan girişimcisi çok olan ülke kazanıyor. O yüzden Türkiye’nin girişimci sayısını hızla artırması gerekiyor. Bugün ülkemiz büyüyorsa sadece kamunun değil, özel girişimcinin yatırımlarıyla büyüyor.” dedi.

"HAZİNE ÇIKMADI, 10 MİLYON EURO İHRACAT HEDEFLEYEN ŞİRKET ÇIKTI"

Tahsin Şimşek, 21 yıl önce İzmir'de ambalaj işiyle uğraşırken krom madeni ile ilgili bir yatırım yapmak için gittiği Kayseri'de kurduğu alabalık çiftliğinden şimdi Avrupa'ya işlenmiş balık ve balık yumurtası ihraç eder konuma geldiğini söyledi. Dünyanın en fazla balık tüketen ülkelerinden Japonya'dan bile teklif aldığını dile getiren Şimşek, şunları söyledi: "Bir Japon firmasının yetkilileri gelip üretim tesisimizi gezip, incelemelerde bulundu. İnceleme sonunda suşi yapmak için 2 milyar yumurta talep etti. Bizim bu talebi karşılamamız için mevcut tesisimizden 5 tane daha yeni tesis yapmamız gerekiyor. Şimdi bunun üzerinde düşünüyoruz. Kayseri'deki tesislerin halihazırda 100 milyon yumurta, 50 milyon da yavru kapasitesi var. Öte yandan tesisler üniversite öğrencileri için bir laboratuvar görevi de görüyor. 12 mühendisin çalıştığı tesisten, üniversitede çalışan öğretim görevlileri de gelip bilgi alıyor. Biz buraya balık tesisi kurmak isteyince, köylüler 'hazine var' diye önce arazisini satmak istemedi. Pınarbaşı'nda alabalık tesisi kurmaya karar verdim, köylülerden buradaki araziyi satın almak istediğimde kimse satmaya yanaşmadı. İzmir'den gelen, takım elbiseli ve Mercedes otomobil kullanan bir adamın dağın tepesindeki bir araziyi satın almak istemesine köylüler şüphe ile yaklaştı ve kafalarında, 'acaba arazide hazine mi var' sorusu oluştu. Arazi sahipleriyle tek tek görüştüm, onlara, inşaatı gözünüzün önünde yapacağım, eğer hazine çıkarsa onu, kimin arazisinden çıktıysa ona vereceğim diyerek söz vererek zorla ikna ettim. Sonuçta bu tesisi kurdum. Buradan hazine çıkmadı; ama yıllar sonra 10 milyon Euro'luk ihracat hedefleyen bir tesis çıktı." CİHAN

Yorumlar