Tokat’ın birlik iftarında kardeşlik konuşuldu

Tokat Valisi Cevdet Can, "Bu topraklar Hacı Bektaş Veli'nin, Hz. Mevlana’nın, Keçeci Baba ve Hubyar Baba'nın vatan edindiği evliyalar diyarıdır." dedi. İşadamı Emin Yılar’ın öncülüğünde Ramazan ayı münasebetiyle ‘Birlik İftarı’...

Google Haberlere Abone ol
Tokat’ın birlik iftarında kardeşlik konuşuldu

Tokat Valisi Cevdet Can, "Bu topraklar Hacı Bektaş Veli'nin, Hz. Mevlana’nın, Keçeci Baba ve Hubyar Baba'nın vatan edindiği evliyalar diyarıdır." dedi. İşadamı Emin Yılar’ın öncülüğünde Ramazan ayı münasebetiyle ‘Birlik İftarı’ düzenlendi. Deyiş, nefes ve ilahilerin okunduğu iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Selahattin Şanver tarafın yapılan duanın ardından oruçlar açıldı.

Tokat’ın tüm renklerini barındıran salonda kardeşlik ve birlik mesajları verildi. Açılış konuşmasını işadamı Emin Yılar'ın yaptığı organizasyonda, Anadolu’daki önemli inanç ocaklarından Hubyar Ocağı dedesi Mustafa Temel, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu da birer konuşma yaptı.

Kaligrafi ve kum sanatçısı Oğuz Kızıklı’nın sunduğu kum gösterisi büyük beğeni topladı. Gösteride Anadolu erenlerinin ortak figürleri bağlama ile ney, güvercin ile turna, Bektaşi ile Mevlevi doğan güneş aydınlığında birleştirildi.

Tokat Grand Ballıca Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Tokat Valisi Cevdet Can ünlü halk ozanı Aşık Veysel’den dörtlükler okudu.

    

    İftara Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, İl Müftüsü Selahattin Şanver, Hubyar Ocağı Dedesi Mustafa Temel, il protokolü, dernek ve sivil toplum temsilcileri, kanat önderleri ve çok sayıda Tokatlı katıldı. CİHAN

Yorumlar