Tokat'a veda eden Vali Taşkesen gözyaşlarını tutamadı

Tokat'ta 22 ay görev yaptıktan sonra Valiler kararnamesi ile Mardin Valisi olarak atanan Mustafa Taşkesen veda töreninde gözyaşlarını tutamadı.Tokat valililiğinden Mardin valiliğine atanan Vali Mustafa Taşkesen'e veda etmek isteyen bürokratlar...

Google Haberlere Abone ol
Tokat'a veda eden Vali Taşkesen gözyaşlarını tutamadı

Tokat'ta 22 ay görev yaptıktan sonra Valiler kararnamesi ile Mardin Valisi olarak atanan Mustafa Taşkesen veda töreninde gözyaşlarını tutamadı.

Tokat valililiğinden Mardin valiliğine atanan Vali Mustafa Taşkesen'e veda etmek isteyen bürokratlar ve vatandaşlar valilik önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Farklı kesimlerden birçok insan valilik önüne akın ederken adeta Vali Taşkesen’e sevgi seli oluştu. Valilik önüne gelen yetiştirme yurdu evlerinde kalan öğrenciler ise "Yolunuz açık olsun Vali baba, Betül anne sizi unutmayacağız" şeklinde açtığı pankartlar dikkat çekti

Eşi Betül Taşkesen ile birlikte makam aracı ile Valilik önüne gelen Mustafa Taşkesen makam aracından indi. Vali Taşkesen, gördüğü sevgi dolu manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı. Ardından son kez makamına çıkan Taşkesen, makamında son basın açıklamasını yaptı. Taşkesen, Tokat'tan ayrılmaktan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Önemli bir Anadolu şehrinde çalışmaktan onur duyduğunu ifade eden Vali Taşkesen, "Bu teveccühü hak etmedik. Çok kısa süren bir çalışmamız oldu. Ondan dolayı erken ayrılmak zorunda kaldık, onun hüznünü yaşıyoruz. Ama biz devlet memuruyuz mutlaka gidecektik ama biraz erken olmasının bir hüznü var. Kısmet, kader böyle imiş. İnşallah biz adil bir şekilde hukukun üstünlüğünü önde tutarak çalışmaya çalıştık. İnsanlarla gönül bağı kurmaya çalıştık. Vatandaşımızın sevincini bayram bildik, hüznü ile hüzünlendik. Herhalde ondan dolayı hemşehrilerimiz böyle teveccühte bulunuyor. Demek ki biz çalışma felsefemizi gösterebilmişiz." diye konuştu.

Vali Taşkesen ayrıca basın mensuplarına hitaben bizim yaptığımız çalışmaları kamuoyuna duyurmamıza vesile olan sizlere teşekkür ediyorum. Ben sizden razıydım Allah’da sizden razı olsun dedi. Konuşmasının sonunda yine gözyaşlarına hakim olamayan Taşkesen, valilik önünde bulunan vatandaşlar ile tek tek tokalaştı.

Eşi Betül Taşkesen de gösterilen ilgiye teşekkür ederek Tokatlıların artık Mardin'de bir kapısı olduğunu dile getirdi.

Vali Taşkesen, daha sonra valilik önünde bekleyen vatandaşlar ve bürokratlarla vedalaştı. Duygusal anlar yaşanan vedalaşma sonunda Vali Taşkesen, makam aracının kapısından iki oğlu ile birlikte Tokatlılara el sallayarak kentten ayrıldı.

Vali Mustafa Taşkesen, Tunceli Valiliği görevinden ayrılırken de gözyaşlarına hakim olamamıştı. CİHAN

Yorumlar