Tohum Teknolojileri Fuarı, İstanbul'da yapılacak

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer ile Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA) Yönetim Kurulu Başkanı Dr.

Google Haberlere Abone ol
Tohum Teknolojileri Fuarı, İstanbul'da yapılacak

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer ile Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Kömeağaç, ortak bir açıklama yayınlayarak, 10-12 Ocak 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Fresh Türkiye Fuarı ve Tohum Fuarı’na (ECOSA) üye ülkelerin ulusal stantlarıyla katılacaklarını bildirdi.

Türkiye’de yaş sebze meyve segmentinde düzenlenen tek fuar organizasyonu olan Fresh Türkiye Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı ile gene ülkemizdeki tek tohum ihtisas organizasyonu olan Tohum Tohumculuk, Fide, Fidancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın ECOSA üyesi ülkelerin giderek daha çok ilgisini çektiğini belirten açıklamada, bu yıl ECOSA ülkelerinin fuarda daha kapsamlı bir varlık göstereceği kaydedildi.

“SEKTÖRÜN ENTEGRASYONU SAĞLANACAK”

Yıldıray Gençer ve Mete Kömeağaç’ın ortak açıklamasında şöyle denildi:

“Türkiye’de tarım; üretim merkezleri, iç piyasa ve girdi tedariki konularında farklı lokasyonlarda yoğunlaşmış durumdadır. Ancak sektörün dünya piyasalarına entegrasyonunun merkezi, elbette İstanbul’dur. Türkiye Tohumcular Birliği ve ECOSA, bu düşüncelerle İstanbul’da gerçekleştirilen ve her yıl başarı grafiği yükselen Fresh Türkiye Fuarı’nı ve Tohum Teknolojileri Fuarı’nı desteklemeye devam edecektir. Her yıl Tohum Ticaret Kongresi adıyla ECOSA tarafından düzenlenen ve TÜRKTOB’un tam desteğiyle gerçekleşen geleneksel kongre çalışmalarını fuar kapsamında gerçekleştirmek suretiyle, üye ülkelerin dikkati bu fuarlara çekilmiştir. ECOSA yönetimi ve TÜRKTOB, tohum sektörümüzün iki önemli kuruluşu olarak, ECOSA üyesi ülkelerin bu yıl fuara ulusal stantlarıyla katılmaları için ortak bir davet çıkarmıştır. Üye ülkeler bu davete icabet etmek suretiyle eksiksiz olarak katılacaklarını bildirmiştir. Türkiye öncülüğünde ve İstanbul’umuzun sağladığı sınırsız imkanlar sayesinde, gelecekte çok daha kapsamlı uluslararası katılım sağlanacaktır. Şu ana kadar yaklaşık 300 katılımcının kongremize ve fuara gelmesi kesinleşmiş durumdadır. Üye ülkelerin gösterdiği alaka, Türk Tohumculuğunun küresel sektör kamuoyunda ilgi odağı olduğunun göstergesidir.”

Türkiye Tohumcular Birliği TÜRKTOB ve ECOSA’nın ortak çağrısıyla bu yıl Tohum Fuarı’nda ulusal stant açarak katılacak ülkeler; Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Afganistan, Pakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan'dan oluşuyor. Bu 9 ülke, tohumla ilgili çalışmalar yürüten akademisyenleri, tohum sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ve tohum konusunda görev alan bürokratlarıyla 10-12 Ocak 2014 tarihlerinde İstanbul’da, Tohum Fuarı’nda olacak.
CİHAN

Yorumlar