Tofaş ve DOSAB ortaklığıyla Tofaş Fen Lisesi kuruluyor

Türk otomotiv sektörünün öncülerinden Tofaş, Bursa’da hayata geçirilecek Tofaş Fen Lisesi projesini basın mensuplarıyla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Tofaş ve DOSAB ortaklığıyla Tofaş Fen Lisesi kuruluyor

Türk otomotiv sektörünün öncülerinden Tofaş, Bursa’da hayata geçirilecek Tofaş Fen Lisesi projesini basın mensuplarıyla paylaştı. Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde düzenlenen toplantıda Fen Lisesi’nin değer verdikleri bir proje olduğunu belirten Tofaş CEO’su Kamil Başaran, Vali Münir Karaloğlu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Ferudun Kahraman ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın katıldığı toplantıda, konu hakkında bilgi verdi.

DOSAB’ın 2012 yılı sonunda başladığı ve Tofaş’ın katkılarıyla hayata geçirilecek fen lisesi, ağustos ayında tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilecek. DOSAB tarafından kapa inşaatı tamamlanan fen lisesinin bundan sonra ki kısmı ise Tofaş tarafından tamamlanıp eğitimin hizmetine sunulacak. 2014-2015 öğretim yılında eğitime başlayacak Tofaş Fen Lisesi, Nilüfer Özlüce mevkiinde yer alıyor. Toplam 12 bin 257 metrekare alanda 16 derslik, 280 kişi kapasiteli 70 yurt odası ve bir spor salonu bulunacak lisede, 384 öğrenci eğitim alacak.

20 BİN’DEN 400 BİN’LİK KAPASİTEYE

Tofaş CEO’su Kamil Başaran, tanıtımda yaptığı konuşmada, “Tofaş olarak ülke ekonomisine ve topluma katma değer oluşturma misyonu ile doğan Tofaş, bu gün tüm gayretleri ile geleceğe doğru hazırlıklarına devam ediyor. Kurucumuz Sayın Vehbi Koç’un izinde onun oluşturduğu vizyonla 1968 senesinden beri devam ettiriyoruz.” dedi.

Vehbi Koç’un o yıl Tofaş’ın vizyonunu belirlediğini anlatan Başaran, “Biz şimdi 20 binlik bir kapasiteden bu gün 400 bin otomobil kapasitesine geldik. Yani kuruluşumuzdan beri 46 yılda 20 kat daha öteye geçtik. Tofaş, kurulduğu günden bu güne kadar Türkiye’de otomotivde ana ve yan sanayi gelişimine sürekli olarak öncü oldu.” şeklinde konuştu.

Tofaş’ın kendini sürekli yenileyerek krizleri hep fırsata çevirdiğini anlatan Tofaş CEO’su Başaran, şöyle devam etti: “Tofaş olarak ülke eknomisine katkı sağlarken, toplumun gelişimine de fayda sağlayacak kalıcı projeler peşinde koşuyoruz. Bunu bir yaşam felsefesi haline getirdik. Sosyal sorumluluk bu topraklardan aldığımızı tekrar bu topraklara geri vermektir.”

Kültür-sanat, eğitim ve spor konularına da yoğunlaştıklarını anlatan Başaran, Bursa’nın da gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu kaydetti. Otomotiv alanında insan gücüne duydukları ihtiyaçtan dolayı bu alanın bir numaralı öncelikleri olduğunu anlatan Tofaş CEO’su Kamil Başaran, eğitime de önem verdiklerini ifade etti.

Eğitim konusunda DOSAB’la el ele verip eğitim projesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Tofaş CEO’su Kamil Başaran, ülke geleceği için nitelikli insan kaynağına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, Tofaş’ın hem Bursa, hem de Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından olduğunu belirterek, Tofaş’ın sanayinin yanında spor ve eğitim gibi sosyal sorumluluk alanında da üzerine düşeni yaptığına işaret etti.

Toplantıda bir konuşma yapan DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman ise, DOSAB’ın öncü yapısının sadece altyapı ve hizmetlerinde değil, sosyal sorumluluk noktasında da dikkat çektiğini kaydetti. Eğitimin DOSAB için her zaman öncelikli konulardan birisi olduğunun altını çizen Kahraman, Fen Lisesi projesini de bu kapsamda değerlendirip büyük önem verdiklerini kaydetti.

DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, Tofaş ve DOSAB’ın sosyal sorumluluk anlayışlarının bir sonucu olarak güçlerini birleştirip Tofaş Fen Lisesini hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar