Tofaş çalışanları Mesleki Yeterlilik Belgesi aldı

Türk otomotiv sanayisinin öncü kuruluşlarından Tofaş, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sertifikası’na sahip çalışanlarıyla hayat boyu öğrenme felsefesini sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Tofaş çalışanları Mesleki Yeterlilik Belgesi aldı

Türk otomotiv sanayisinin öncü kuruluşlarından Tofaş, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sertifikası’na sahip çalışanlarıyla hayat boyu öğrenme felsefesini sürdürüyor. 60 Tofaş çalışanı Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Ticaret A.Ş. (SIBEM) tarafından Tofaş’ın Altın Seviye’ye ulaşan Bursa fabrikasında yapılan sınavlar sonucunda, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi’yle uyumlu Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Birim yöneticileri ve insan kaynakları ekibi tarafından belirlenen Tofaş çalışanlarının mesleki yeterliliği, MYK, MESS, SIBEM, TÜRK METAL işbirliğiyle yürütülen çalışmaların sonunda yapılan sertifika töreniyle, Avrupa Birliği standartlarında tescillendi. Tofaş’ın farklı meslek gruplarında sertifika alan 60 çalışanı; otomotiv sac şekillendirme ustası, otomotiv sac ve gövde kaynakçısı, otomotiv montajcısı, otomotiv boyacısı ve makine bakımcısı yeterliliklerine sahip oldu.

Tofaş çalışanları SIBEM’den aldıkları sertifikayla yetkinliklerini kariyer planlarına yansıtabilecek, eksik oldukları konuları görerek yeni eğitimler alabilecek. İş değişikliği durumunda çalışanların sertifikalarını yeni iş yerlerinde de geçerli olacak. Çalışanlara verilen sertifikalarla hayat boyu öğrenmenin desteklendiği ülkeler arasında hareketlilik sağlanması amaçlanıyor.

Tofaş, otomotiv sektöründe ulusal mesleki yeterliliklerin oluşturulmasında yeni bir başlangıç olacak bu projeye daha çok çalışanını dahil etmeyi hedefliyor. Üretim ve bakım işletmelerindeki işgücü ihtiyacı doğrultusunda meslek standartları hazırlama ve mevcut standartları güncelleme görevlerinde etkin rol oynayan Tofaş, yakın dönemde Mesleki Yeterlilik Belgesi alan çalışanlarının sayısını artıracak. CİHAN

Yorumlar