TOBB ETÜ Hastanesi Samsun’da tanıtıldı

Türkiye’nin önde gelen hastanelerinden Özel TOBB ETÜ Hastanesi’nin tanıtım toplantısı Samsun’da yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ETÜ Hastanesi’nin tanıtım toplantısı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
TOBB ETÜ Hastanesi Samsun’da tanıtıldı

Türkiye’nin önde gelen hastanelerinden Özel TOBB ETÜ Hastanesi’nin tanıtım toplantısı Samsun’da yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ETÜ Hastanesi’nin tanıtım toplantısı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ticaret Borsası ev sahipliğinde Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Özel TOBB ETÜ’nün 10 yıllık yeni bir üniversite olmasına rağmen, çok önemli bir gelişim kaydettiğini belirterek, “Ülkemizde sunulan sağlık hizmetleri, her geçen gün son teknoloji kullanımı, alt yapı gelişimi, insan gücü kapasitesi ve niteliği anlamında gelişmiş batı ülkelerini aratmayacak şekilde, hatta birçok alanda örnek olacak düzeyde gelişmektedir. TOBB ETÜ Hastanemiz de hem hocalarıyla, hem teknolojik donanımlarıyla hem de imkânlarıyla, ülkemizin çok kaliteli örnek hastanelerinden bir tanesi. Bugün bizlere tıptaki son gelişmeler hakkındaki bilgileri paylaşmak üzere aramızda bulunan değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Daha sonra ise, TOBB ETÜ Hastanesi Kalp Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Aybek, Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Cengiz ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Çiğdem Bölük Öngüner, uzmanlık alanlarıyla ilgili konular hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Büyük ilginin olduğu tanıtım toplantısında konuşan Kalp Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Aybek, Özel TOBB ETÜ Hastanesi’nin, kalp damar cerrahisi için düzenlenmiş ameliyathaneleri ve yoğun bakım üniteleri ile hastalarına, Avrupa ve Amerikan hastanelerini aratmayacak kalitede hizmet verdiğini söyledi. Kalp Damar Cerrahisi Bölümü’nün uluslararası düzeyde ünlü bir ekibe sahip olduğunu kaydeden Aybek, “Hastanemizde göğüs kafesi açılmadan, robot ile ameliyat yapılmakta, dünyanın çeşitli yerlerinden de meslektaşlarımız bizleri ziyaret etmektedir. Hastanemizde son teknoloji ile koroner By-Pass ameliyatları, kalp kapağı ameliyatları, doğuştan kalp hastalığı ameliyatları, büyük damar ameliyatları başarılı şekilde yapılmaktadır.” diye ifade etti.

Kapsül endoskopi hakkında katılımcıları bilgilendiren Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Cengiz ise, “Kapsül endoskopi tüm ince bağırsağı ve bazı durumlarda kalın bağırsağı, hastaya bir sıkıntı vermeksizin görüntülememizi sağlayan bir yöntemdir. Kapsül endoskopi, ince bağırsak hastalığından şüphe edilen durumlarda, nedeni bilinmeyen demir eksikliği anemisi ve bağırsaklarda olan gizli kanama şüphesinde, ince bağırsakların polip ve tümörleri ile bazı durumlarda çölyak hastalarında, emilim bozukluğu olan hastalarda ve ilaçlara bağlı olan ince bağırsak zedelemelerinde kalın bağırsak taraması için kolonoskopi yapılmasında ve sedasyon verilmesi uygun olmayan veya kolonoskopi yaptırmak isteyen hastalarda uygulanmaktadır.” diye konuştu.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çiğdem Bölük Öngüner de, kalp hastalıklarında doğru beslenme konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

CİHAN

Yorumlar