TMSF Alp Gürkan ve 11 işadamının mal varlığına el koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), iş adamı Korkmaz Yiğit'in borcu nedeniyle, mal varlıklarını aktardığı tespit edilen Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın da aralarında bulunduğu 11 işadamı ile 5 şirketin tüm mal...

Google Haberlere Abone ol
TMSF Alp Gürkan ve 11 işadamının mal varlığına el koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), iş adamı Korkmaz Yiğit'in borcu nedeniyle, mal varlıklarını aktardığı tespit edilen Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın da aralarında bulunduğu 11 işadamı ile 5 şirketin tüm mal varlıklarına tedbir kararı konulduğu ortaya çıktı.

Tedbir kararının, nitelikli dolandırıcılık ve mal kaçırma suçlamasıyla işadamlarının yargılandığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava nedeniyle 13 Haziran 2014 tarihinde alındığı öğrenildi.

TMSF kararında Alp Gürkan'ın 76 milyon 794 TL'lik borç miktarı nedeniyle, Kemal Gülman'ın 100 milyon dolar, Mehmet Erdoğan'ın 153 milyon 282 bin TL borçları nedeniyle tüm mal varlıklarına tedbir kararı konulduğu belirtildi. Korkmaz Yiğit'in borçlarının ise hesaplanmaya devam ettiği bu nedenle net rakam verilmediği ifade edildi.

TMSF bu konu ile ilgili olarak Mert Yiğit ve aynı dava sanıklarından Alp Gürkan, Gürbüz Yiğit, Kemal Gülman, Mehmet Erdoğan, Fuat Araz, Kahraman Yiğit, Etel Valid, Firdevs Erentuğ, Kemal Kömür ve Ayhan Yılmaz'ın mal varlıklarına tedbir kararı koydu. Öte yandan Metal Yapı İnşaat, Garanti Gayrimenkul, Günal İnşaat, Üçgen Gayrimenkul ve Yedisil Gayrimenkul isimli firmaların da mal varlıklarına aynı kapsamda el konuldu. CİHAN

Yorumlar