TMMOB’dan ‘Hırsız var’ eylemi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TMMOB’dan ‘Hırsız var’ eylemi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Eylem boyunca sık sık ‘Hırsız var’ diye bağıran grup, ‘Başbakan da istifa etsin’, ‘Çılgın projeler dondurulsun’ şeklinde slogan attı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Beşiktaş’ta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem düzenledi. İl müdürlüğü önüne toplu halde gelen odaya bağlı yaklaşık 50 kişi, ‘Bakanlar yetmez Başbakan istifa’, ‘Hükümet istifa’, Hırsız var’, ‘Çal çal nereye kadar bitti bitti buraya kadar’, ‘Yalana talana AKP’ye hayır’ şeklinde slogan attı.

Grup üyeleri, ellerinde ‘Kutu kutu pense Başbakan da istifa etse’ ‘Başbakanın da kutusu açılsın’ 'kutuları al da git' yazılı dövizler taşıdı. Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Beyza Metin, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın karikatürlerinin yer aldığı ‘Başbakan’ın Kutusu’ yazılı kutuyu açtı. Metin, kutuyu açarken “Başbakanın kutusundan tüm yalanlar ve yolsuzluklar çıkıyor.” dedi.

Grup adına basın açıklaması yapan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, “Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda en önemli konunun ekonomi ve iç işleri bakanlarının görevlerinin istifasının ardından odalarımızı denetleyecek çevre ve şehircilik bakanının istifası ve istifa ederken yaptığı itiraflardı. Bakana göre yapılan bütün ihaleler Başbakanın talimatıyla yapılmıştı ve başbakanında istifa etmesi gerekiyordu. ‘Başbakan istifa etsin’ talebi ilk olarak odalarımızın değil, odalarımızın bağlı olduğu bakanın, Tayyip Erdoğan’ın 20 yıllık yol arkadaşının talebidir ve biz de yürekten destekliyor ve ekliyoruz: hepsi şaibeli olan bütün çılgın projeler dondurulsun.” ifadelerini kullandı.

Grup, yapılan açıklamaların ardından olaysız dağıldı.
CİHAN

Yorumlar