TKP'li aday, Suriye ses kaydıyla ilgili suç duyurusunda bulundu

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Aydemir Güler, internete düşen Suriye ile alakalı ses kayıtlarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
TKP'li aday, Suriye ses kaydıyla ilgili suç duyurusunda bulundu

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Aydemir Güler, internete düşen Suriye ile alakalı ses kayıtlarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Güler, ortaya çıkanın bir suç ve AK Parti’nin de seçim kampanyası olduğunu savundu.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Güler, Suriye ile alakalı ses kayıtlarıyla ilgili savcılığa dilekçe verdi. Adliye önünde açıklama yapan Güler, söz konusu ses kaydının bir suçu ortaya çıkardığını söyledi. Güler, “Türkiye bu suçlarla beraber yaşayamaz. Yalnız bir şeye işaret etmemiz lazım. Ortaya çıkan suç son derece alenidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanlığında çeşitli görev sıfatları taşıyan insanlar bir araya gelmişler ama yaptıkları görevlerini ifa etmek değil. Bunlar çete olarak bir araya gelmişler. Bir komşu devlete karşı provokasyon planları yapıyorlar. Yaptıkları provokasyon planları biraz önce hukukçu arkadaşımın saydığı gibi tanımlı suçlara giriyor. Bu aynı zamanda AKP’nin seçim kampanyası.” dedi.

Türkiye’nin bu suçlarla beraber yaşamasının imkansız olduğunu ifade eden Güler, “Bir çete toplantısı var. Ondan sonra Türkiye medyasının büyük bölümünde sürdürülen karşı cevaplar var. Dile getirilen yorumlar var. Deniliyor ki ‘devlet sırrı.’ Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet sırrı diye darbe planlamasından, kontrgerilla katliamları örgütlemesinden bıktık. Bu gelenek Türkiye’de var ve bu gelenek bugün kontrgerilla geleneği olarak AKP tarafından sürdürülüyor.” diye konuştu.

Dilekçede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışışleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan şüpheli olarak gösterildi. Ses kayıtları internete düşen bu kişilere yöneltilen suçlamalar ise, TBMM’nin görev ve yetkilerinin ihlali, savaş hali ve silahlı kuvvet kullanılmasına izin verme maddesinin ihlali, devlete karşı savaşa tahrik, silah sağlama ve görevi kötüye kullanma olarak sıralandı. Şüpheliler hakkında soruşturma yürütülerek haklarında kamu davası açılması istendi.
CİHAN

Yorumlar