TKDK’den Aydın’a bir yılda 95 milyon liralık destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından, tarıma 95 milyon TL’lik yatırım desteği sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
TKDK’den Aydın’a bir yılda 95 milyon liralık destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından, tarıma 95 milyon TL’lik yatırım desteği sağlandı. TKDK İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, yaptığı açıklamada hedeflerinin Aydın tarımını hakettiği yere taşıyarak doğrudan çiftçilerin, dolaylı olarak bütün Aydın halkının refah seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi. Çiftçi, Kuşadası ilçesinde düzenlenen 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi'nde, kurumunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Koordinatörü Çiftçi, “Bu, ilimiz için yeni hedeflerin öne çıktığı çok verimli bir zirve olmuştur. Öncelikle bu zirvede emeği geçen, gerçekleşmesine öncülük eden başta sayın valimize, Tarım İl Müdürlüğümüz'e, Tarım Artı Organizasyon'a, tüm komisyon ve komitelere, tüm paydaş kurumlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Aydın’da gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi, sürdürülebilir üretim için gerekli olan bilgi ve teknolojinin sektör temsilcileri aracılığıyla müteşebbislerle buluşturulabilmesini sağlayarak Aydın’ın markalaşmasını destekleyecek olan bu zirvenin amacına ulaşması neticesinde ilimiz tarımıyla, hayvancılığıyla ve bitkisel üretimiyle bu sektörde 'ben de varım' diyecektir.” şeklinde konuştu. Gıda, tarım ve hayvancılığın önemine değinerek, “Gıda, tarım ve hayvancılık, dünyada yükselen en önemli sektörlerdendir. Bu sektöre yönelik stratejilerin ortaya konulması, geliştirilmesi ve hedefler konulması yönünde hareket edip toplumda farkındalığı sağlayarak, gerek kurumsal gerekse kurumlar arası işbirlikleri geliştirmek, dolayısıyla tarım sektörüne artı değer katmak için hepimiz canla başla çalışmaktayız.” dedi.

Yaklaşık bir yıllık dönemde Aydın çiftçisine 95 milyon TL’lik KDV, ÖTV, Gelir, Kurumlar ve Gümrük vergilerinden de muaf hibe destek sağladıklarını kaydeden Erhan Çiftçi, “Kurumumuz tarafından sağlanan hibe desteklerle hayata geçen yatırımlar, vatandaşlarımıza önemli kazanımlar sağlayarak Aydın’ın rekabet gücünü arttırmaya başlamıştır. Bu noktada Aydın’daki proje kültürünün gelişmesini ve hız kazanmasını arzu ediyoruz. Aydın, ne kadar çok proje üretirse o kadar çok hibe desteklerden yararlanır. Aydın arzu ederse 2014 yılı için sağlanan 174 milyon euro bütçenin tamamını da kullanabilir. Aydın’ı ve Aydın’ın tarımını, bitkisel üretimini ve turizmini tanıtarak markasını oluşturmak amacıyla ‘Markam Aydın’sloganıyla çıkılan bu yolda, Aydın’ın hakettiği noktaya gelebilmesi için paydaş kurumlarla birlikte elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Zirveye Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, üretici birlikleri, kooperatifler, Ziraat ve Ticaret odaları, Ticaret borsaları, meslek örgütleri, ADÜ’den akademisyenler, çiftçiler ve yerel yönetim temsilcileri katıldı. CİHAN

Yorumlar