TKDK’dan 33 girişimciye 1,5 milyon lira destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü'ne müracaat eden ve olumlu sonuç alan 33 proje sahibi ile sözleşme imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
TKDK’dan 33 girişimciye 1,5 milyon lira destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü'ne müracaat eden ve olumlu sonuç alan 33 proje sahibi ile sözleşme imzalandı. 33 adet projenin toplam yatırım değeri 3 milyon 080 bin 288 lira, kurumun vereceği destek miktarı ise 1 milyon 593 bin 009 lira oldu.

    11. başvuru çağrı döneminde kabul edilen projelerin 33 adedinin sözleşme imzalanması TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü binasında yapıldı. TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, bu projelerin 33 adetinin de çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi tedbirinin tıbbi ve aromatik bitkiler (aspir, kimyon, sarımsak, çörekotu vb) kısmından olduğunu belirtti.

    Bu projelerin 11. başvuru döneminin birinci grup projeleri olduğunu belirten Asiltürk, sonraki gruplar da ise yine proje sözleşmelerinin devam edeceğini söyledi. Bu 33 adet projenin sonucunda çiftçilerin traktörlerine ve makine ekipmanlarına kavuşacağını ve böylelikle tarımın topluluk standartlarına uygun yapılacağını kaydeden Asiltürk, bunun yanında bölgenin bitkisel ürün desenine katkıda bulunacağını kaydetti.

    Konuşmanın sonrasında Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk ve başvuru sahipleri arasında proje sözleşmesi imzalandı. CİHAN

Yorumlar