TKDK Vekili Özlü: 22 proje kabul edildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum Koordinatör Vekili Atilla Özlü, 12.

Google Haberlere Abone ol
TKDK Vekili Özlü: 22 proje kabul edildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum Koordinatör Vekili Atilla Özlü, 12. Çağrı döneminde 22 projenin kabul edildiğini söyledi.

12. Çağrı dönemi başvurularının 10 Şubat tarihinde başladığını ifade eden TKDK Erzurum Koordinatör Vekili Atilla Özlü, başvurularının 21 Mart tarihi itibariyle sona erdiğini belirtti. Özlü, “12.Çağrı başvuruları 10 Şubat tarihinde başlarken 21 Mart tarihi itibariyle sona erdi. Bu projeler süt inekçiliği ve besi ahır yapımı projesi 9 tane 11 tane ise arıcılık, 1 tane kırsal turizm ve 1 tane ise balıkçılık olmak üzere toplam 22 proje kabul edildi. 22 projenin toplam maliyeti 17,5 Milyon TL tutuyor. Projelerimizin öncesinde yerinde kontrollükleri gerçekleşiyor. Mayıs ayında proje sahipleri ile sözleşme imzalanacak.” dedi.

“Tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanması hedeflenmektedir.” diyen Özlü şunları dile getirdi: “Bu amaç ile kurulmakta olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslar da bu kanun ile düzenlenmiştir. Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir. Ülkemizin insan kaynakları potansiyelinin nicel ve nitel özelliklerini de dikkate alarak halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi, mevcut doğal ve finans kaynakları ile yapay olarak elde edilebilecek tüm imkânların en akılcı bir şekilde kullanılmasıdır.” CİHAN

Yorumlar