TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü'ne başvuran 285 projeden 33’ü onaylandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü’ne 11.

Google Haberlere Abone ol
TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü'ne başvuran 285 projeden 33’ü onaylandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü’ne 11. çağrı döneminde müracaat eden 285 projeden 33’ü onaylandı. İlk etapta kabul edilen projelerin sahipleriyle Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen törende sözleşme imzalandı.

İmza töreninde konuşan TKDK Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, 11. başvuru çağrı döneminde 285 proje ve toplam yatırım bedeli 82 milyon 800 bin TL, tahmini hibesi de 45 milyon TL olan rekor sayıda başvuru kabul ettiklerini söyledi. Bu sayılarda Türkiye’de 42 il koordinatörlüğü arasında Ankara, Konya ve Samsun illerinden sonra dördüncü olduklarını bildirdi. TKDK’nin her sene ortalama üç dört çağrıya çıktığını hatırlatan Işık, “Bu çağrı ilanları ile hazırlıklarını tamamlamış yatırımcıların projelerini kabul etmekte ve nihai olarak bir yatırıma dönüştürmektedir. Manisa’da yeni kurulan TKDK İl Koordinatörlüğü, kısa zamanda büyük mesafe katederek gerekli tanıtımları yapıp hizmet verme noktasındaki azmini becerisiyle süsleyerek, yetkin ve donanımlı personeliyle hizmet odaklı bakış açısını Manisa’ya duyurdu.” dedi.

Kurum başkanlığının yakın zamanda 12. çağrı dönemine çıkacağını belirttiğini aktaran Ahmet Işık, “Zamanı konusunda resmî bir bilgi yok ama 2014 yılının başında çağrı ilanına çıkıp yatırım zamanını da aynı yıl tamamlamayı planlıyor. Kurumumuza proje sunmayı düşünen faydalanıcıların elini çabuk tutmasını tavsiye ediyor, proje hazırlama ve destekler hakkında bilgi almaya kurumumuza bekliyoruz.” diye konuştu.

Ardından İl Koordinatörü Işık ile proje sahipleri arasında sözleşme imzalandı. Dosyaları İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve İl Koordinatörü Işık verdi. CİHAN

Yorumlar