TKDK, kırsal turizm yatırımlarına 250 bin Euro hibe destek sağlıyor

Tarım Kırsal Destekleme Kurumu (TKDK), Kırsal Turizm Tedbiri doğrultusunda kırsal alanlarda yapılacak turizme dönük yatırımlara geri ödemesiz hibe yoluyla 500 bin Euro’luk bir projeye 250 bin Euro hibe desteği sağlıyor.Yozgat İl Koordinatörü...

Google Haberlere Abone ol
TKDK, kırsal turizm yatırımlarına 250 bin Euro hibe destek sağlıyor

Tarım Kırsal Destekleme Kurumu (TKDK), Kırsal Turizm Tedbiri doğrultusunda kırsal alanlarda yapılacak turizme dönük yatırımlara geri ödemesiz hibe yoluyla 500 bin Euro’luk bir projeye 250 bin Euro hibe desteği sağlıyor.

Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, yaptığı açıklamada, TKDK destekleri ile üreticilerin modern Avrupa standartlarındaki tesislere kavuşturulduğunu söyledi. Türker, "Yozgatımızda yatırımcılarımız TKDK destekleri sayesinde kırsal turizm yatırımlarında özellikle termal otel, konaklama tesisleri, ana yollar üzerinde restoran, pastaneler, halı saha, paintball, spor amaçlı rekreasyon alanları yaparak değerlendirebilirler. Kırsal turizmde 500 bin Euro'yu aşmayacak yatırımların yüzde 50’sine kadar geri ödemesiz hibe desteği veriyoruz. Kırsal alanda yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık. Kırsal turizm dışında, hayvancılıkta barınak inşaatları ve makine ekipman alımı, et ve süt işleme tesisleri, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, tıbbi aromatik bitkiler, arıcılık gibi birçok alana desteklerimiz devam edecektir." dedi.

İl Koordinatörü Türker, yatırımcıların TKDK hibe desteklerinden yararlanabilmeleri için hazırlayabilecekleri projeleri şöyle sıraladı: "Kırsal turizm faaliyetleri kapsamında yapılacak turistlik açık alan aktiviteleri için açık yüzme havuzu inşası, dağ bisikleti gezi alanları inşası, rafting parkuru inşası, doğa yürüyüşleri parkuru inşası, go-kart pisti, hobi bahçeleri, paintball tesislerinin inşası, halı saha tesisi inşası gibi yapım işleri ve düzenlemelere yönelik yatırımlar ile; at bakımı ve binicilik, balık avlama, havuz filtreleme ve dezenfeksiyon, bisiklet kullanımı ve tamiri, tırmanma platformu, dağcılık, halı saha, havuz inşaatı ve aquapark ekipmanları, safari, bahçe bakımı ve düzenlemesi için inşaat yapımı, mevcut işletmelerin modernizasyonu, danışmanlık giderleri, tabela veya pano alımı gibi görünürlük harcamaları ve makine-ekipman satın alımında 500 bin Euro’ya kadar proje başvurusu yaparak yüzde 50’ye kadar hibe desteği alabileceklerdir. Bu ve benzeri alanlarda proje geliştiren yatırımcılar ayrıca KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf olacaklar."

Türker, yatırımlarla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların www.tkdk.gov.tr internet adresinden faydalanabileceklerini ya da 4448535 numaralı telefon hattını arayarak bilgi alabileceklerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar