TKDK, hibe destekli traktörleri sahiplerine teslim etti

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe destekli traktörlerin teslimi töreni düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
TKDK, hibe destekli traktörleri sahiplerine teslim etti

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe destekli traktörlerin teslimi töreni düzenledi. TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, "Son yıllarda ortaya konulan uzun soluklu politikalar, sektörün gelişmesi için sağlanan destekler ve benimsenen stratejik yaklaşımla tarım, Gayrisafi Yurtiçi Hasıladan dış ticarete, istihdamdan milli gelire kadar ülkemizin kalkınma sürecine önemli katkılar sağlayan güçlü bir sektör haline gelmiştir." dedi.

Aydın İl Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen törende konuşan TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, hayata geçen yatırımlar yakın bir zamanda çıkacakları 12. çağrı döneminde çok sayıda proje ile Aydın'da daha fazla hibe desteği alınmasına katkı sağlayacaklarını söyledi. Yatırımların öneminin arttığı günümüzde, tarım ve kırsal alanda büyük ölçekli, dünya standartlarına ulaşmış, rekabetçi ve sürdürülebilirliği olan işletmeler kurulması ile kaliteli üretimin özendirilmesinin ülkemiz için önemli kazanımlar sağladığını belirtti. Avrupa Birliğinin Ortak Tarım Politikasına uyum sağlanmasının yanı sıra, tarım sektörü ve kırsal alanların sürdürülebilir adaptasyonuna katkı sağlamayı amaçlayan Kırsal Kalkınma Programı IPARD’dan yararlanmak için tüm yatırımcıları davet eden Çiftçi, "IPARD (Kırsal Kalkınma) programı sayesinde, Türkiye’deki yatırımcıların Avrupa standartlarında üretim yapmalarını sağlayarak AB katılım sürecine de tam uyum sağlanması desteklenmiş olacaktır. Dolayısıyla Avrupa Birliği sürecinde standartlaşma, modernizasyon, kurumsallaşma gibi çok önemli konuları da içine alan, AB yolunda değerlendirilmesi gereken çok yönlü bir imkana sahibiz. Özellikle şunu söylemeliyim ki, AB standartlarında üretim yapan bir tesis olmak, yarının Türkiye’sini oluşturmaktır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yatırım gerçekleştiren ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan hibe desteği almış olan bir yatırımcı yarına umutla bakıp Avrupa’daki mevkidaşlarıyla ve müşterileriyle direkt entegrasyon sağlayabilecektir. Bu noktada pazarlarını kıta Avrupasındaki sınırlara taşıyabilecektir. Dolayısıyla standartların bu denli yüksek olması AB nin de esasında hedeflediği bir gerçektir." dedi.
Törene AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılıç, Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, kaymakamlar, daire müdürleri ve TKDK’dan destek almaya kazananlar katıldı. Tören sonunda yüzde elli hibe destekli traktörler sahiplerine teslim edildi.Törende ayrıca TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen projeler kapsamında Aydın'a kazandırılan 45 milyonluk hibe destekleri temsil eden afiş Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan'a hediye edildi. CİHAN

Yorumlar