TKDK destekli Muş Et Fabrikası hizmete açıldı

Muş’ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen ve günde 5 ton et işleme kapasitesine sahip Muş Et Fabrikası'nın açılışı yapıldı. Muş’ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından...

Google Haberlere Abone ol
TKDK destekli Muş Et Fabrikası hizmete açıldı

Muş’ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen ve günde 5 ton et işleme kapasitesine sahip Muş Et Fabrikası'nın açılışı yapıldı.

Muş’ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen ve günde 5 ton et işleme kapasiteli fabrikanın açılışı törenle yapıldı. Muş Organize ve Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen açılış törenine Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Aydın, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şube Başkanı Murat Meriç, Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, iş adamları, sanayici ve yatırımcı kuruluşlar katıldı. Fabrikanın açılış kurdelesini kesen Vali Vedat Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Avrupa Birliği fonuyla desteklediği yatırımların önemine değinerek yatırım yapmak isteyenlere de çağrıda bulundu.

"MUŞ’A YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ"

Muş’a iş ve aş getiren herkesin kıymetli olduğunu belirten Vali Vedat Büyükersoy, şunları söyledi: "Önünde bulunduğumuz işletme yaklaşık 3,5 milyona mal olmuş olan bir işletmedir. Bunun yüzde 50’si Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanmıştır. Bunu ifade etmemin nedeni benzer yatırımlar yapmak isteyen yatırımcılarında bu şekilde istifade etme imkanı olduğunu paylaşmak istedim. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Avrupa Birliği fonlarından kullandırmaktadır. Ama biz şunu biliyoruz Avrupa Birliği bize karşılıksız vermiyor. Zaten Türkiye Avrupa Birliği’ne belli miktarda bir ödeme yapmaktadır. Yapmış olduğu ödemenin büyük bir kısmı bile geri dönüşü şuan için gerçekleşememektedir. Çünkü yatırımcılarımızın yeterli müracaatı olmadığı ve mevcut yatırım müracaatlarının da istenilen kriterlere uymamasından dolayı zaman zaman yetersiz geri dönüş olmaktadır."

Türkiye’den Avrupa Birliği fonlarına ne kadar çok müracaat olursa o kadar fazla pay alacağını ifade eden Vali Büyükersoy, "Ne kadar çok müracaat olursa o kadar çok Avrupa Birliği’ne ödemiş olduğumuz kaynakların geri dönüşü sağlanacaktır. İlimize iş ve aş getiren bizim için kıymetlidir. Herkes için kıymetlidir. Çünkü ilimiz iş ve aş konusunda maalesef çok gerilerdedir. İnsanımızın işe ve aşa ihtiyacı var. Bu konuda gayret sarf eden sermayesini riske eden bütün yatırımcıları tebrik ediyoruz. Onlara başarılar diliyoruz. İşletmenin hayırlı olmasını temenni ediyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar