Tiyatro okulu yeni öğrencilerini bekliyor

Usta tiyatrocu Ulvi Alacakaptan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu (BBTO), 18-19 Ocak tarihlerinde gerçekleştireceği sınavla öğrenci alacak.

Google Haberlere Abone ol
Tiyatro okulu yeni öğrencilerini bekliyor

Usta tiyatrocu Ulvi Alacakaptan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu (BBTO), 18-19 Ocak tarihlerinde gerçekleştireceği sınavla öğrenci alacak.

Sanata katkı sunabilecek isimler yetiştirmek ve ilçe sakinlerinin tiyatroya ilgisini arttırmak amacıyla 2007 yılında kurulan BBTO, her dönem yüzlerce başvuru arasından yapılan sınavla öğrenci alıyor. Kursa katılmak isteyen öğrenciler Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, Çınar Mahalle Konağı, Sancaktepe Kültür Merkezi, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile Mehmet Akif Kültür Merkezi’ne başvuruyor. Bunun yanı sıra sınav için başvurular internet üzerinden de yapılabiliyor. 'bagcilar.bel.tr' adresindeki formu dolduranların fotoğraflarını da ekleyerek [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor. Kursa katılım hakkı kazanan öğrenciler 2 yıl boyunca her hafta cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri tiyatro eğitimi alacak.

Ulvi Alacakaptan yönetiminde kursiyerlere tecrübeli hocalar tarafından sahne oyunculuğundan kamera oyunculuğuna kadar değişik dallarda tiyatro eğitimi veriliyor. Kursa katılan çocuklar için de öncelikle özgüven, estetik algı ve kendini ifade gelişimini amaçlayan oyunculuk ve tiyatro eğitimi veriliyor. Eğitimler kapsamında sahne, sahne uygulama, diksiyon, halk dansları, beden dili-pandomim, geleneksel Türk tiyatrosu, dramaturgi, sinema oyunculuğu dersleri de dalında uzman olan hocalarca yürütülüyor.

BBTO’nun her yaştan nitelikli oyuncular ve iyi sanat takipçileri yetiştirmeyi amaçladığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 2 yıl önce ‘7’den 77’ye tiyatro’ diyerek yola çıktıklarını söyledi. BBTO bünyesinde bugüne kadar 7 ile 57 yaş arasında yüzlerce kişiye eğitim verildiğini kaydeden Çağırıcı, "Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz arasından sınavları kazanıp konservatuara başlayanlar da oluyor. Yine, bazı öğrencilerimiz de özel tiyatrolarda ve televizyon yapımlarında görev alıyorlar. Bu anlamda da ayrı bir mutluluk duyuyorum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar