Tiyatro arazisine yapılan baskın, güvenlik kameralarına yansıdı

Ankara Macunköy'deki Devlet Tiyatroları’nın 60 yılı aşkın süredir kullandığı İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi arazisindeki ağaçlar, gece yarısı iş makineleriyle düzenlenen baskınla kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Tiyatro arazisine yapılan baskın, güvenlik kameralarına yansıdı

Ankara Macunköy'deki Devlet Tiyatroları’nın 60 yılı aşkın süredir kullandığı İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi arazisindeki ağaçlar, gece yarısı iş makineleriyle düzenlenen baskınla kesildi. Baskın anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Tiyatro alanında inceleme yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise yapılan baskını sert bir dille eleştirdi.

Yenimahalle'de bulunan İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, yan tarafta inşaatı devam eden firmanın gece yarısı baskınına maruz kaldı. Eli sopalı ve silahlı olduğu öne sürülen şahıslar, iş makineleriyle ağaçları kesti. Mermer zeminler ile kurumun yemekhanesinin arka duvarını tahrip etti. İhbar üzerine olay yerine polis ekibinin geldiği ancak polislerin üzerine de kepçe sürüldüğü öne sürüldü. Gece yarısı yapılan baskın güvenlik kameralarına yansıdı.

İrfan Şahinbaş Atölyesi arazisindeki tahribat gün ışıyınca ortaya çıktı. Çok sayıda ağacın kökünden söküldüğü sahnenin bazı bölümlerinin tahrip edildiği görüldü. Belediye yetkilileri, sahnenin önüne girilmemesi için emniyet şeridi çekti.

"GECE YARISI KANUNSUZ BİR ŞEKİLDE TECAVÜZ EDİLMİŞTİR"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da olay yerine gelip incelemede bulundu. Basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Yaşar, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün sahnelerini yapan okul nizamındaki çok güzel bir alanda, yıllardır değerli sanatçıların diktikleri 60 yıla aşkın çamlara, çeşitli ağaçlara ve tesislere gece yarısı kanunsuz bir şekilde zorbalıkla tecavüz edildiğini söyledi. Yeşil alanın korunması kaydıyla buraya ruhsat verdiklerini anlatan Yaşar, seçimden önce yine böyle bir girişim olduğunu ve gerekli uyarıyı yaptıklarını anlattı. Yaşar, “Seçimin hemen arifesinden bir yerden güç alarak, koskoca Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nü dinlemeyerek, belediyeyi hiçe sayarak ve kanunsuz bir şekilde gece yarısı, devletin polisine karşı çıkarak, devletin emniyet güçlerine karşı çıkarak, dozerlerle talan edilmiştir. Türkiye hukuk devletidir. Her ne kadar birileri; ‘biz hukuku tanımayız. Hukuk arkadan gelsin’ dese de ben belediye başkanı olarak hukukun üstünlüğünün herkese lazım olacağı, herkesin hukuk sınırları içerisinde yetkisini kullanacağını, hakkını arayacağı bir Türkiye özlemi içerisindeyim. Bu yapılan yanlışlıktan sonra belediye olarak, verdiğimiz ruhsat gereği ve alınan mahkeme kararı gereği mühürleme yapıyoruz. Ve inşaatın bu kısmını durduruyoruz." diye konuştu.

Gece yaşanan olayları bu ülkede hukuka inanan, insan haklarına inanan ve bu ülkede tabiata inanan her insanın kabul etmesinin mümkün olmadığını ifade eden Yaşar, "Burası bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye’nin başkentidir. Ankara’da bu şekilde gece yarısı bir operasyon yapanların hukuk önünde cezalarını almaları lazım." dedi.

İnşaatın devam edeceğini kaydeden Yaşar, durdurma kararının ağaçlık alana ait olduğunu sözlerine ekledi.


CİHAN

Yorumlar