TİSOYAB: Bisiklet, İskandinav yürüyüşü ve oryantiring sporunu canlandıracağız

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB), Manavgat'ta oryantiring (koşarak yön bulma), bisiklet ve Nordic Walking (İskandinav) yürüyüşü sporunun yaygınlaşması için çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
TİSOYAB: Bisiklet, İskandinav yürüyüşü ve oryantiring sporunu canlandıracağız

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB), Manavgat'ta oryantiring (koşarak yön bulma), bisiklet ve Nordic Walking (İskandinav) yürüyüşü sporunun yaygınlaşması için çalışma başlattı. TİSOYAB, üç spor dalının ilçede cazip hale gelmesi için haritalama çalışması yaptı.

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, yaptığı açıklamada, Manavgat'ta eko turizmin yaygınlaşması için bisiklet, oryantiring ve İskandinav yürüyüşü sporunun yılın 12 ayı yapılması için çalışma yaptıklarını söyledi. Aydoğan, Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) tarafından dünyanın en güzel bisiklet ve koşarak yön bulma sporu parkurunun Manavgat'ta olduğunu açıkladığını kaydetti.

Dünyada ilk defa IOF'un antik kentlerde oryantiring şampiyonasını Selge ve Seleukeia antik kentlerinde yaptığını hatırlatan Aydoğan, "Üç spor dalınında dünyada en güzel parkur alanı Manavgat'ta var. TİSOYAB olarak bu üç spor dalının Manavgat'ta yapılması için çalışıyoruz. Titreyengöl ve Sorgun Çamlığı dünyanın en güzel İskandinav yürüyüş parkuruna sahip. Oymapınar bölgesi dünyanın en güzel dağ bisikleti parkuruna sahip. Bu zenginlikleri kıymeti çok iyi bilinmeli. TİSOYAB olarak, bu zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak için uzun süredir çalışma yaptık. Bu sene 3 spor dalının Manavgat'ta zirveye çıkması için tanıtım yapacağız. Eko turizm potansiyelimizi en üst noktaya çıkaracağız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar