TİSOYAB Başkanı Aydoğan: Bölgemizde turizmi 12 aya çıkarmak zorundayız

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, turizm sektörü çalışanlarının kışın mağdur olmaması için bölgede turizmin 12 aya çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
TİSOYAB Başkanı Aydoğan: Bölgemizde turizmi 12 aya çıkarmak zorundayız

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, turizm sektörü çalışanlarının kışın mağdur olmaması için bölgede turizmin 12 aya çıkarılması gerektiğini bildirdi. Başkan Aydoğan, yaptığı açıklamada, bölge destinasyonunda turizm sezonunun 7 ay ile sınırlı olduğunu kaydetti.

Bölgede kışın otellerin yüzde 70 oranında sezon bitimine bağlı kapalı olduğunu belirten Aydoğan, halk arasında ölü sezon diye tabir edilen dönemde 35 bin turizm sektörü çalışanının açıkta kaldığını söyledi. Aydoğan, Antalya bölgesinin en konforlu konaklama tesislerinin bölgede bulunmasına karşın Avrupa futbol takımları, bisiklet sporcuları, doğa sporları, eko, sağlık, Nordic Walking, doğa yürüyüşü, botanik, golf ve kongre turizmine bağlı kış turizm canlılığının oluşturulamadığını kaydetti.

Alternatif turizm çeşitiliğiyle 7 aylık sınırlı turizm sarmalından çıkılması gerektiğini aktaran Aydoğan, buna bağlı olarak nisan ortalarında aktif turizm sezonu başladığında turizm sektöründe çalışacak elaman bulmada zorluk çekildiğini söyledi. Aydoğan, "Yedi aya bağlı turizm nedeniyle bölge destinasyonunda otellerin büyük çoğunluğu kapanıyor. Bu kapanmaya bağlı bölgemizde 35 bin turizm sektörü çalışanı yaklaşık 5 ay işsiz kalıyor. Bölgemizde turizm acilen 7 aydan 12 aya çıkarılmalı. Çalışmalarımızı konaklama tesislerimizi yılın 12 ayı açık kalmaya yönelik yapmak zorundayız. Bunun için turizm çeşitlendirilmeli. Örneğin Almanya ve Avrupa ülkelerinden kışın İspanya Mayorka'ya 200 binin üzerinde bisiklet sporcusu gidiyor. Bizler de bölgemizde kışın otellerimizi sağlık, kongre, futbol, tenis ve bisiklet sporuna açmak zorundayız. Buna çözüm bulmazsak her yeni sezonda eleman bulmada zorlanırız." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar