TISİAD: Irak’a çalışan firmaların borçları ertelensin

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Irak’ta yaşanan olaylar nedeniyle iş dünyasının zorda olduğunu söyleyerek; “Irak’a çalışan firmaların borçları ertelensin.” çağrısı yaptı. Kılıç,...

Google Haberlere Abone ol
TISİAD: Irak’a çalışan firmaların borçları ertelensin

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Irak’ta yaşanan olaylar nedeniyle iş dünyasının zorda olduğunu söyleyerek; “Irak’a çalışan firmaların borçları ertelensin.” çağrısı yaptı.

Kılıç, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Irak’ta ilerleyişi ile Türk iş dünyasının sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi. Türkiye ile Irak arasında 10 milyar doları aşan bir ticaret hacmi olduğuna dikkat çeken Kılıç, Türk müteahhitlik sektörünün Irak’ta 5 milyar dolarlık iş yaptığını, nakliyecilerin ise geçen yıl Irak’a 700 bin sefer gerçekleştirdiğini anımsattı. Ancak bugün özellikle nakliye sektörünün büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Nevaf Kılıç, "Nakliye sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız araç alımlarında banka kredisi kullanmaktadır. Ancak Irak’ta artan olaylar nedeniyle günlük 2 bin olan sefer sayısı bin adete kadar gerilemiştir. Masraflarımız aynı iken gelirlerimiz yarı yarıya azalmıştır. Gerek bankalara olan kredi ödemelerimiz gerekse devlete yönelik vergi ve harçlarda indirim ve erteleme düzenlemesi için hükümetimizin harekete geçmesini istiyoruz. Öte yandan Irak’ta yatırımları bulunan veya iş alan firmaların zararlarının tazmini için de çalışma yapılmalıdır. Suriye’de yaşanan olaylar sonrasında bu ülkeye çalışan firmalara yönelik destekler hayata geçirilmişti. Bugün bu desteğe Irak’a çalışan firmaların ihtiyacı vardır. Aksi takdirde nakliye sektörü başta olmak üzere birçok sektör de ciddi daralmalar, kepenk kapatmalar yaşanacaktır." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar