TİS: Kazaların önlenmesi için işçi servisleri denetlenmeli

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı olarak faaliyet yürüten Turizm İşçileri Sendikası (TİS) yaz aylarında sık sık meydana gelen servis kazalarına tepki gösterdi. TİS Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, daha turizm...

Google Haberlere Abone ol
TİS: Kazaların önlenmesi için işçi servisleri denetlenmeli

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı olarak faaliyet yürüten Turizm İşçileri Sendikası (TİS) yaz aylarında sık sık meydana gelen servis kazalarına tepki gösterdi. TİS Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, daha turizm sezonu başlamadan birçok turizm işçilerini taşıyan servisin trafik kazalarına karıştığını, birçok çalışanın da öldüğüne ve yaralandığına dikkat çekti.

    Özelikle yaz döneminde artan servis kazalarına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili önerilerde bulunan Yahyaoğlu, "Servis araçları; her iş yerinde, işçilerin seçmiş olduğu işçi temsilcisinin de içinde olduğu bir komisyon tarafından denetlenmeli. Servis şoförlerinin çalışma süreleri, çalışma koşulları ve yaşam standartları yükseltilmeli. Düzenli sağlık kontrolleri yapılmalı." dedi.

    Yeni turizm sezonunda, kazaların, ölümlerin, yaralanma ve sakatlanmaların meydana gelememesi için acilen önlemler alınıp, uygulanmaya konulması gerektiğine işaret eden Yahyaoğlu, denetimlerin sıklaştırılmasını söyledi. Yahyaoğlu 2014’te Antalya’da servislerin karıştığı kazalarda 39 kişinin yaralandığını ve 1 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

CİHAN

Yorumlar