TIR’larla ilgili haberlere soruşturma bitene kadar yayın yasağı getirildi

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait olduğu iddia edilen TIR ve otobüslere ilişkin yürütülen soruşturmaya, TMK 10’uncu maddesiyle görevli 2 No’lu hâkimlikçe bu konuda (soruşturma tamamlanıncaya kadar) yayın yasağı getirildi.

Google Haberlere Abone ol
TIR’larla ilgili haberlere soruşturma bitene kadar yayın yasağı getirildi

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait olduğu iddia edilen TIR ve otobüslere ilişkin yürütülen soruşturmaya, TMK 10’uncu maddesiyle görevli 2 No’lu hâkimlikçe bu konuda (soruşturma tamamlanıncaya kadar) yayın yasağı getirildi. Yasakla ilgili mahkeme kararı, Emniyet Müdürlüğü’nce basın kuruluşlarına tebliğ edildi.

TMK 10’uncu maddesiyle yetkili başsavcılıkça yürütülen 2014/117 esas sayılı soruşturma dosyası ile takipsizlikle sonuçlanan ve bu dosya içerisine alınan 2014/2 ve 2014/53 sayılı soruşturma dosyaları incelendiğinde 5187 sayılı yasanın 3/2. Maddesi kapsamında 'devlet sırrı niteliğinde bilgi ve belgelerin bulunduğunu' bildiren mahkeme, “Bu belgelerin yazılı ve görsel medyada yayınlanması halinde soruşturmanın zafiyette uğrayacağı, bu belgelerin açıklanmasının devletin gizli sırları yönünden telafisi mümkün olmayacağı, zararlar meydana getireceği kanaatine hakimliğimizce varıldığından talebin kabulüne karar vermek gerekmiş olup, aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.” dedi.

Mahkeme kararında ise “…2014/117 sayılı soruşturma dosyaları içerisinde bilgi ve belgeleri kapsar şekilde yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj ve yayın hakkında soruşturma tamamlanıncaya kadar 5187 sayılı yasanın 3. Maddesi, CMK’nın 153/2 ve 157 maddeleri uyarınca ‘yayın yasağı konulmasına…” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar