TIR'ları durduran savcıların koruma polisleri de görevden alındı

Adana ve Hatay'da, 'silah ve mühimmat' olduğu iddiasıyla durdurulan TIR ile otobüslere yönelik soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'ncu maddesi ile yetkilendirilmiş cumhuriyet savcıları ile hakimleri korumakla görevli 22 polis de gör.

Google Haberlere Abone ol
TIR'ları durduran savcıların koruma polisleri de görevden alındı

Adana ve Hatay'da, 'silah ve mühimmat' olduğu iddiasıyla durdurulan TIR ile otobüslere yönelik soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'ncu maddesi ile yetkilendirilmiş cumhuriyet savcıları ile hakimleri korumakla görevli 22 polis de görevden alındı.

1 Ocakta Hatay'da bir, 10 Ocak ve 19 Ocak’ta da Adana'da 2 otobüs ile 3 TIR'ın durdurulmasıyla ilgili Adana Adliyesi'nde 'görevden almalar' savcıların ardından koruma polislerine uzandı. Uzun yıllardır bu birimde görev yapan polisler 'görülen lüzum üzerine' görevden alındı. Bu kişilerin yerine Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’nden yeni polisler atandı.

Hatay ve Adana’daki TIR krizinin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine, TMK ile görevli Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, TIR'larda arama yapan Savcı Aziz Takçı ile 2 otobüse yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Sırlı'nın “yetkileri” kaldırıldı. Hatay’daki TIR’larda arama yapmak isteyen TMK 10’unca maddesiyle yetkili savcı Özcan Şişman Mersin’e düz savcı olarak tayin edildi. Savcılık talimatıyla TIR’lara operasyon düzenleyen İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay ise 3 Şubat 2014 itibariyle görevinden alınarak Ankara Harp Okulları Komutanlığı’na gönderildi.
CİHAN

Yorumlar