Tirilye’deki 'Faruk Çelik' isim değişikliği halka sorulacak

Mayıs ayı meclisinde komisyona sevk edilen Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye'deki Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin isim değişikliği, mahallede kurulacak sandıkla halka sorulacak.Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Tirilye’deki 'Faruk Çelik' isim değişikliği halka sorulacak

Mayıs ayı meclisinde komisyona sevk edilen Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye'deki Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin isim değişikliği, mahallede kurulacak sandıkla halka sorulacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle birlikte ‘belde’ statüsü sona ererek ilçeye mahalle olarak dahil olan Tirilye’yi ilk kez ziyaret etti. Tirilye Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet eden Başkan Türkyılmaz, tarihi ve kültürel mahalledeki değerleri ortaya çıkarmak için yapacakları çalışmalardan da bahsetti. Tirilye’deki Taş Mektep’in önünde bulunan spor alanının peyzaj çalışması ile oksijeni bol ve daha sağlıklı bir ortam haline getirileceğini kaydeden Türkyılmaz, Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin isim değişikliği konusunda da sandıkla mahalle halkına sorulacağını söyledi. Sandıktan çıkacak sonucun mecliste değerlendirerek karara bağlanacağını belirten Türkyılmaz, “Mudanya ve Tirilye’de çok değerli ve önemli insanlar var. Tirilye halkı da ismin değişmesi konusunda görüş veriyor. Biz demokrasi kavramını hayata geçirerek isim değişikliğini Tirilye halkına soracağız” dedi.

CİHAN

Yorumlar