Tire'deki dehşete kurban gidenlerin cenazeleri alındı

İzmir'in Tire ilçesinde Mehmet Kostak'ın, eşi ile 3 ve 5 yaşındaki çocuklarını öldürerek intihar etmesinin ardından cenazeler, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları tarafından alındı.

Google Haberlere Abone ol
Tire'deki dehşete kurban gidenlerin cenazeleri alındı

İzmir'in Tire ilçesinde Mehmet Kostak'ın, eşi ile 3 ve 5 yaşındaki çocuklarını öldürerek intihar etmesinin ardından cenazeler, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları tarafından alındı. Kızını ve torunlarını kaybeden acılı baba Mehmet Özenç, sigara yüzünden tartıştıklarını anlatan damadına, "Oğlum, sigara yüzünden tartışılır mı? Gazinolarda içki içiyorsunuz da sigara için mi tartışıyorsunuz?” dediğini aktardı.

Gökçen beldesi Kahrat Mahallesi'nde yaşanan olayda, birkaç gün önceki tartışma sebebiyle evden ayrılan 24 yaşındaki eşi Perihan Kostak ile 3 yaşındaki İbrahim ve 5 yaşındaki yaşındaki Süleyman isimli iki çocuğunu öldürdükten sonra intihar eden 31 yayındaki Mehmet Kostak'ın cenazelerine otopsi yapıldı. Ateşli silah yaralanması sonucu hayatlarını kaybettiği belirlenen dört kişinin cenazeleri, büyükbaba Özenç'e teslim edildi. Perihan Kostak'ın babası olan Özenç, kızının daha önceden evliyken Mehmet Kostak’la kaçarak yedi yıl önce tekrar evlendiğini anlattı: "Kızım evliyken kendisini öldüren damada kaçmıştı. Yedi yıldır evlilerdi, ciddi bir aile problemleri ve maddi sıkıntıları yoktu." şeklinde konuştu. Sevgililer Günü'nde eşiyle birlikte eğlenmek için bir restorana giden kızının, burada elindeki sigaraya kızan kocasıyla tartıştığını, bu olay sebebiyle damadı tarafından evlerine bırakıldığını belirtti. Mehmet Özenç, bu olay sonrasında damadına telefonda, "Oğlum, sigara yüzünden tartışılır mı? Gazinolarda içki içiyorsunuz da sigara için mi tartışıyorsunuz? Kızım zaten sigara içmiyor. Tuvalete giren birinin sigarasını emaneten tutmuş. Neyse bir iki gün bizde kalsın, sonra barışırsınız." dediğini ifade etti. Böyle bir olayın yaşanacağına ihtimal vermediklerini vurgulayarak, "Orada kavga etmişler, hattâ bir iki tane de vurmuş galiba kızıma. Sonra kızımı bize bıraktı. Daha sonra damadım, bize gelip kızımdan özür diledi ama kızım, 'Yeter artık. Ben yedi yıldır seni çekiyorum.' karşılığını verdi. Dün de saat 13.00 sıralarında eve geliyor, elinde tüfekle. Kızım, kapının önünde gelinimle birlikte oturuyorlarmış. Tüfeği görünce kızım içeri kaçıyor. Komşu varmış yanında, hattâ bir el boşa ona sıkmış. Kızım orada ona yalvarmış, 'vurma' diye. Bir ayağını ikinci kattaki balkon demirlerinden atmış atlamak için. Orada kızıma ateş etmiş ve öldürmüş. Sonra motosiklete binip çocukları almaya gidiyor, orada çocuklara da sıkıyor." diye konuştu.

Cenazeler, ikindi namazından sonra toprağa verilmek üzere Gökçen'e götürüldü. CİHAN

Yorumlar