TIR’daki güvercin yuvasını bozmamak için 25 gündür kontak açmıyor

Şanlıurfalı nakliyatçı Şaban Türkoğlu, TIR dorsesine yuva yapan güvercinin yuvasını bozmamak için kontak kapattı. 25 gündür yuva nedeniyle iş yapamayan Türkoğlu, civcivlerin kanatlanmasını bekliyor. Türkoğlu, yuvayı Allah’ın bir...

Google Haberlere Abone ol
TIR’daki güvercin yuvasını bozmamak için 25 gündür kontak açmıyor

Şanlıurfalı nakliyatçı Şaban Türkoğlu, TIR dorsesine yuva yapan güvercinin yuvasını bozmamak için kontak kapattı. 25 gündür yuva nedeniyle iş yapamayan Türkoğlu, civcivlerin kanatlanmasını bekliyor. Türkoğlu, yuvayı Allah’ın bir mesajı olarak algıladığını söyledi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Şırnak Mahallesi'nde ikamet eden Şaban Türkoğlu, örnek bir davranış sergiledi. Yurt içi ve yurt dışı nakliyatçılık yapan Şaban Türkoğlu, yaklaşık bir ay önce iş dönüşü TIR’ını evin önüne park etti. Eşinin tedavisi için Şanlıurfa merkeze giden Türkoğlu, 4 gün sonra işbaşı yapmak için TIR’ına binmek üzereyken, güvercinin TIR ile dorse arasında yuva yaptığını fark etti. Yuvayı kontrol eden Türkoğlu, yuvada iki yumurtanın olduğunu gördü. 4 gün gibi kısa bir sürede Güvercin’in hem yuva kurması hem de yumurta yapmasını Allah’ın bir hikmeti ve kendisine yönelik bir mesajı olarak güren Türkoğlu, işe gitmekten vazgeçti. “Rızkı veren Allah” diyen 20 yıllık nakliyatçı Türkoğlu, 25 gündür kıyamadığı güvercin yuvası için iş yapamaz oldu. 10 çocuk babası Türkoğlu, 2 yıl önce 75 bin lira kredi çekerek 150 bin liraya aldığı TIR’ın borcunu henüz ödememişken, böyle bir davranış sergilemesi çevresinden de olumlu tepki aldı.

Yuvayı yıkmaya kıyamadığı için yaklaşık 8 bin lira zarar eden Türkoğlu, bu hayrın günahlarına keffaret olmasını diliyor. Birkaç gün daha bekleyeceğini belirten Türkoğlu, yavruların kanatlanmaması durumunda ağaçta kendilerine bir yuva yaparak oraya taşıyacağını anlattı. Dünya menfaatleri için insanların birbirini boğazladığı, AWM uğruna binlerce ağacın yok edildiğinin hatırlatılması üzerine Türkoğlu, “3 günlük dünya için değer mi?” cevabını verdi.

Türkoğlu, “Hastam vardı. Şanlıurfa’ya gittim. Geldiğimde işe çıkmak için TIR’ı kontrol ettim. Yuva yaptığını fark ettim. 3-4 günde hem yuvanın yapılması hem de yumurtalarını yapması bana acayip geldi. Allah’ın bir mesajıdır diye kıyamadım. Allah rızkımızı bir yerden verir. Ben bir menfaat beklemedim, kimseden de beklentim yok. Hayatımızı idame ettiriyoruz.” dedi.

Bir kuşun yuvasının bozulmasını bir evin bozulmasına denk tutan Türkoğlu, “Hepimiz Müslümanız. Dini anlamda bir kuşun yuvasını bozmak bir evin yuvasını bozmak gibidir. Benimki aslında iş yeridir, bunu bozabilirdim. 10 çocuk babasıyım. Ama ben bunun Allah tarafından bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Günahkar kullarız. İnşallah Allah bizi affeder.” ifadelerini kullandı. Türkoğlu, yük taşıması için arayanlara da güvercin yuvasından dolayı çalışamadığını söylüyor.

CİHAN

Yorumlar