Tiran'da Türkiye'deki Dayanışma Forumu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek ve Türkiye'ye destek amacıyla Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Türkiye'deki Demokrasi ile Dayanışma Forumu düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Tiran'da Türkiye'deki Dayanışma Forumu

ALSAR Derneği öncülüğünde, ülkedeki 16 sivil toplum kuruluşun desteğiyle Tiran'daki bir otelde düzenlenen foruma, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın yanı sıra diğer davetliler katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, başarısız darbe girişiminin başından itibaren gerek Arnavutluk hükümet yetkilileri gerek muhalefet ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri gerekse ülke kamuoyundan büyük destek gördüklerini anımsattı.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek amacıyla toplandıklarını söyleyen Bayraktar, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) sızan FETÖ militanlarının askeri uçak, helikopter ve tanklarla halkı ve halkın iradesini temsil eden kurumları vurduğunu ifade etti.

Bayraktar, FETÖ'nün Arnavutluk'ta da uzantıları olduğuna işaret ederek, "Bu insanlar, yıllardır sıradan insanların ve devletimizin iyiliğini istismar etti. Hem Türkiye hem de Arnavutluk için sorun teşkil eden bu uzantıların bir gün temizlenmesini umut ediyoruz. Bu uzantıların Arnavutluk'ta geçiş yolu bulamayacaklarına inanıyoruz." diye konuştu.

Ortak bildiri okundu

ALSAR Derneği Başkanı Mehdi Gurra da düzenledikleri bu etkinlikle ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının Türk halkı ile dayanışma içinde olduğunu göstermek istediklerini söyledi.
Sivil toplum kuruluşların ortak bildirisini okuyan Gurra, şunları kaydetti:

"Sivil topluma mensup kuruluşlar olarak bizler, 15 Temmuz gecesi Türk halkının darbecilere karşı olağanüstü direnişini, kitlesel şekilde sokaklara çıkarak tanklara karşı duruşunu, hainlerce uygulanan acımasız şiddete karşı vatanlarını cansiparane savunmalarını ve ölüme meydan okumalarını iftiharla izledik. Emsaline rastlanmamış mahiyetteki bu mücadele tüm dünyada, özgürlüğün ve insan haysiyetinin yüce değerlerini savunan herkesçe takdir edilmiştir."

FETÖ tarafından şiddete başvurmak suretiyle iktidarı ele geçirme girişimlerini esefle kınandıklarını ifade eden Gurra, Türk halkına, demokratik yollarla seçilmiş meşru iktidara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve anayasal düzene tam destek verdiklerini bildirdi.

Gurra, ortak bildiri aracılığıyla Arnavutluk medyasına da çağrıda bulunarak, şöyle devam etti:
"Ayrıca Arnavutluk'taki medya kuruluşlarından, ikincil bilgi kaynaklarının yanlış bilgilendirmelerine müsamaha göstermemeleri, mesleki ilkelere uygun olarak doğrudan sahadan bilgilendirmeler yapan bilgi kaynaklarını referans almaları veya ilgili ülkenin birincil bilgi kaynaklarına yönelmeleri ya da Ankara ve İstanbul'daki diplomatik temsilciliklere başvurmaları çağrısında bulunmaktayız. Bu şekilde olayların uzağında olan kimi art niyetli medya lobilerinin bilgi kirliliğine imkan verilmesinin önüne geçilecektir."

Yorumlar