TIR sürücülerinin sınırda bekleyişi devam ediyor

Türkiye'nin farklı illerinden aldıkları yükü Avrupa ülkelerine götürmeye çalışan TIR sürücülerinin Kapıkule Sınır Kapısı önünde bekleyişleri sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
TIR sürücülerinin sınırda bekleyişi devam ediyor

Türkiye'nin farklı illerinden aldıkları yükü Avrupa ülkelerine götürmeye çalışan TIR sürücülerinin Kapıkule Sınır Kapısı önünde bekleyişleri sürüyor.

    Avrupa’ya karayolu ile yapılan ihracatın önemli bir bölümü Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden gerçekleşiyor.
Yurdun değişik illerinden her gün yüzlerce TIR, Kapıkule üzerinden yurt dışına çıkış yapıyor. Ancak Türkiye ile Bulgaristan arasındaki 12 gün önce ortaya çıkan Transit Geçiş Belgesi (Doz Vola) TIR geçişlerini durdurdu.

    Geçiş belgesi sorunu ve son olarak Bulgaristan’da bir nakliye firmasına ait TIR’ın uluslararası yolu kapatması nedeniyle geçişler tamamen durdu. Türk TIR sürücülerinin giriş yaptığı Bulgar Kapitan Andrevo Sınır Kapısı bariyerlerle kapatılmış durumda. Yaşanan sorun TIR sürücülerini olumsuz etkiliyor. 12 gün önce yola çıkarak Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaşan sürücüler, o günden bu yana bekleyişlerini sürdürüyor. Yaşadığı sorunu dile getiren Memiş Metin Köksal, sınır kapısında bekledikleri sürede 2 kez mazotunun bittiğini söyledi. Köksal, “5 gündür buradayız. Malım şu an çürümek üzere. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden çare bulmasını istiyoruz. Tek istediğimiz bu.” diye konuştu.

    İbrahim Fıçıcı da, “12 günden beri gümrük sahasındayız. Romanya’ya gidiyorum. Kuru yük var bende. Dozvola problemi nedeniyle geçemiyoruz. Burada bekliyoruz ve daha ne kadar bekleyeceğimizi bilmiyoruz. Ayın 21’inde problemin çözüleceğini söylüyorlar. Araçları bırakıp eve gitmeyi düşünüyoruz.” dedi.

    Bulgaristan protestosu nedeniyle yaklaşık 13-14 günden bu yana gümrükte beklediklerini belirten Veysel Çulcu, “Salatalıklardan su akıyor. Yapacağımız bir şey yok. Mağduruz. Bu zararı kimler karşılayacak bilmiyoruz. Gümrük sahasında eziyet içerisinde bekliyoruz. Başka bir şey yok. 18 ton salatalık var. Çürüdü yükümüz. Geri gelecek. Çöpe atılacak. İmha parasını da biz vereceğiz. Bunları kim karşılayacak bilmiyoruz. Zararımız büyük.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar