TIR sürücülerinin bayramı gümrük yolunda buruk geçiyor

Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı yolunda bekleyen TIR sürücüleri bayrama buruk girdi. Bayram ailelerinden uzakta olanlar için buruk geçiyor. Türkiye’nin farklı illerinden aldığı yükü Avrupa ülkelerine götürmek...

Google Haberlere Abone ol
TIR sürücülerinin bayramı gümrük yolunda buruk geçiyor

Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı yolunda bekleyen TIR sürücüleri bayrama buruk girdi.

Bayram ailelerinden uzakta olanlar için buruk geçiyor. Türkiye’nin farklı illerinden aldığı yükü Avrupa ülkelerine götürmek için yola çıkan TIR sürücüleri bir bayramı daha ailelerinden uzakta geçiyor. Bayramın ilk günün sabahında sürücüler Türkiye’nin çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı’na giden uluslararası yolda sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğunda bekleyen TIR sürücüleri ancak telefonla aileleriyle bayramlaşabildi. Ardından araçlarından inen sürücüler kendileri gibi bekleyen diğer sürücüler bayramlaşarak yalnızlıklarını gidermeye çalıştı. Bayramın ilk gününde Almanya’ya doğru yola çıkan Üzeyir Koçak, bayramda ailesinden, çocuklarından ve akrabalarından uzakta olduğunu belirtti. Bayramın kendileri için hüzünlü geçtiğini ifade eden Koçak, "Ama can sağolsun. Telefonda bayramlaşıyoruz. Hüzünlenmemek elde değil. Evimizde olmayı isterdik. Ama iş de önemli. İşimiz gereği bunu yapmak zorundayız. Yalnız gümrük çalışanları biraz daha aktif olsa, biraz daha çabuk gidip gelse o zaman daha iyi olacak. Birbirimizle bayramlaşıyoruz. Çünkü başka bayramlaşacak kimse yok." dedi.

Evde bayramı geçirmeyi çok istediğini anlatan Halil Kurtuluş, Kapıkule gümrük yolunda araç kuyruğunda olduklarını belirtti.

Kurtuluş, "Arkadaşımızla bayramlaştık. Buruk geçiyor bayramımız. 30 yıldan beri hep yollarda geçiyoruz. Alıştık artık." diye konuştu.

Yusuf Yıldırım ise her bayram olduğu gibi bu bayramı da yollarda geçirdiğini ifade etti. Yıldırım şunları söyledi: "Hep hüzünlü geçiyor bayramımız. Arkadaşlarımızla bayramlaşıyoruz. Tabii ki, ailemizin yanında geçirmek isterdik bayramımızı ama mesleğimiz itibariyle hep dışarıdayız."

Romanya’ya yük götüren Fariz Yıldırım, şoför arkadaşlarıyla bayramlaştığını, ekmek parası için ailelerinden uzakta bayram geçirdiğini dile getirdi. Avrupa’da bayramın olmaması nedeniyle çıkış yapmak durumunda olduklarını açıklayan Erdoğan, ailelerinden uzakta bayramı yaşamanın kendilerini hüzünlendiğini vurguladı.

CİHAN

Yorumlar