TIR soruşturmasında bu kez istihbaratçı astsubay tutuklandı

Adana'da MİT'e ait TIR'ların aranmasından dolayı sürdürülen 'casusluk soruşturması' ile ilgili Ankara'da gözaltına alınan Jandarma İstihbarat Astsubay G.

Google Haberlere Abone ol
TIR soruşturmasında bu kez istihbaratçı astsubay tutuklandı

Adana'da MİT'e ait TIR'ların aranmasından dolayı sürdürülen 'casusluk soruşturması' ile ilgili Ankara'da gözaltına alınan Jandarma İstihbarat Astsubay G.M. de tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Jandarma İstihbarat Yüzbaşı H.G. de dün tutuklanmıştı.

Suriye'ye 19 Ocak'ta gittiği ileri sürülen MİT'e ait 3 TIR, Adana'nın Ceyhan ilçesi otoban gişelerinde, ‘mühimmat’ yüklü olduğu iddiasıyla jandarma ekiplerince durdurulmuştu. Bu olayın ardından HSYK'da yapılan değişiklikle arama yapan özel yetkili savcı Mersin'e atandı. Jandarma İl Komutanı Kurmay Özkan Çokay, görevden alınıp Jandarma Okul Komutanlığı'na gönderildi. Albay Çokay ile birlikte aramada görev yapan biri yüzbaşı 3 askerin daha görev yerleri değiştirildi. Savcılık kararı ile aranan TIR'lar ile ilgili ihbarın yapılış şekli ve ihbar sonrası gelişmelerle ilgili 'karşı casusluk faaliyetinin yapıldığı' iddialarıyla ilgili soruşturma açılmıştı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen casusluk soruşturması kapsamında, daha önce gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Yüzbaşı H.G.nin ardından Ankara'da gözaltına alınan astsubay G.M. bu sabah saatlerinde Adana'ya getirildi. G.M., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
CİHAN

Yorumlar