TIR kuyruğu bu sefer gümrükten değil kardan dolayı oluştu

Şırnak’ta zaman zaman Habur Sınır Kapısı’nda meydana gelen yoğunluktan dolayı TIR kuyruğu oluşuyordu.

Google Haberlere Abone ol
TIR kuyruğu bu sefer gümrükten değil kardan dolayı oluştu

Şırnak’ta zaman zaman Habur Sınır Kapısı’nda meydana gelen yoğunluktan dolayı TIR kuyruğu oluşuyordu. Ancak bu sefer gümrükten dolayı değil yağan yoğun kar nedeniyle Cizre-Nusaybin kara yolunda kuyruk oluştu.

Yurdun her tarafında yağan kar ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Şırnak il merkezi başta olmak üzere ilçe ve köylerinde de kar etkili oldu. Yağan yoğun kar nedeniyle yollar zaman zaman kapandı. 2 gündür okullarında tatil olduğu Şırnak’ta ilginç bir manzara ortaya çıktı. Daha önce hep Habur Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluktan dolayı TIR kuyruğu oluşuyordu. Şırnak’ta yine TIR kuyruğu oluştu. Ancak bu sefer gümrükteki yoğunluktan değil, 2 gündür yağan kar nedeniyle Cizre-Nusaybin karayolunun kapalı olmasından dolayı uzun TIR kuyruğu oluştu. Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafına gidip gelen şoförler, dün geceden beri yolda mahsur kaldıklarını söyledi. Kardan dolayı yolun kapalı olduğunu ifade eden şoförler, yolun açılmasını istedi.

Öte yandan, Cizre-Nusaybin kara yolunda yol açma çalışmaların hızla devam ettiği öğrenilirken, yol açan makinelerin yetersizliği olduğu belirtildi. CİHAN

Yorumlar