TIR, kaygan yolda devrildi, İpekyolu’nda trafik felç oldu

Gaziantep’te bir TIR, sürücüsünün yağışlı havadan dolayı kaygan zeminde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Google Haberlere Abone ol
TIR, kaygan yolda devrildi, İpekyolu’nda trafik felç oldu

Gaziantep’te bir TIR, sürücüsünün yağışlı havadan dolayı kaygan zeminde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada TIR şoförü yaralanırken, 2 saat boyunca İpek Yolu üzerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

    Kaza, E-90 karayolu üzerinde meydana geldi. Kuzey Irak’a sevkiyat yaptığı öğrenilen 27 Y 4168 plakalı dorsenin takılı olduğu 63 LY 839 plakalı TIR’ın sürücüsü Mustafa Yavuz (30), şehir merkezine istikametine seyir halindeyken, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yağıştan dolayı yolun kaygan olması sonucu, savrulan TIR, refüjde bulunan elektrik direği ve ağaçları da yıktı. Yan yatan TIR, karşı şeritten gelen 2 araca da maddi hasar verdi. Hafif yaralı olduğu öğrenilen TIR sürücüsü Yavuz, Şehitkâmil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

    Öte yandan, kazadan dolayı yola savrulan dorse trafiğin hem gidiş hem de geliş istikametinde duraksamalara neden oldu. Kilometrelerce kuyruğun oluştuğu yolda, trafik 2 saat boyunca felç oldu. Polisin kontrollü olarak araç geçişine izin verdiği yolda, lojistik firması çalışanları da TIR’ın dorsesinde bulunan koşu bantları ile gübre maddelerini bir başka TIR’a nakletti. TIR’ın delinen yakıt tankından da litrelerce mazot yere döküldü.

    Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. CİHAN

Yorumlar